Jouw tuin volledig aangepast aan je wensen

Auteur: 
Redactie
< >
<
>

Jouw tuin is jouw paradijs. Dat beseft Wim Van Osselaer van rreac04 maar al te goed. Daarom stelt hij alles in het werk om van je tuin een plek te maken die je laat beleven en genieten.

Ontwerp in samenspraak

Wim Van Osselaer komt altijd bij jou ter plaatse kijken voor hij een vrijblijvende offerte opstelt. Op basis van je wensen en noden ontwerpt hij een plan, waarin hij plaats voorziet voor alles wat jij en je familie in de tuin willen doen. Tijdens het bezoek kijkt hij onder andere naar de omgeving, de overheersende windrichting, de stand van de zon, de tuin van de buren… Zo krijgt hij een idee van hoe hij je tuin zal inrichten. Jij kent de omgeving uiteraard beter, dus hij vindt het logisch dat je nog zaken zal willen wijzigen op het ontwerp. Hij is altijd bereid om je goede suggesties mee te nemen in zijn ontwerp, maar geeft je ook eerlijk advies. Het is voor hem een wisselwerking waarbij iedereen tevreden moet zijn. Uit het samenkomen van zijn ideeën en die van de klant groeit het uiteindelijke ontwerp.

Werken in functie van je budget

Een mooie tuin laten aanleggen, is niet altijd goedkoop. Het vraagt heel wat manuren en materialen. Bij rreac04 is er daarom de mogelijkheid om werken en het plaatsen van elementen te spreiden in de tijd, in functie van het budget. Het ene seizoen kan je je terras laten maken, het volgend jaar je bloemenperk … In plaats van te besparen op afwerking kan je zo op langere termijn je droomtuin realiseren.

Een bijzondere stadstuin in Antwerpen

Voor een klant in Antwerpen maakte rreac04 een karaktervolle tuin met een unieke combinatie van materialen. De klant vroeg om een tuin die echt het verlengde was van de leefruimte en die onderhoudsvriendelijk was. Gras was dus al niet aan de orde. In plaats daarvan stelde Wim een concept voor met grind en een geometrisch spel van duurzame materialen. Roosters uit gegalvaniseerd metaal vormen de overgang tussen de leefruimte en de tuin. Het houten terras werd gemaakt in padouk door houtatelier Dolhain. Bijzonder is dat het om een variabel terras gaat: geen enkele plank heeft dezelfde breedte of lengte. Aan de zijkant van de tuin plaatste Wim plantenbakken uit cortenstaal. Dat roest, maar zorgt op die manier net voor een beschermlaag. In de plantenbakken plantte hij prairieplanten. Een van de blikvangers van de tuin is een grote vuurschaal uit cortenstaal. De familie wil daar op termijn vuur in stoken, maar momenteel is ze opgevuld met lavastenen en planten. Rondom de vuurkorf liggen zeer dikke en zware stapstenen uit natuursteen.

De tuin als totaalbeleving

Wim koos ervoor om de bakstenen muur rondom de tuin deels vrij te maken van klimop. De witgeschilderde muur geeft karakter aan de tuin, maar maakt hem ook ruimer. In de tuin staan verder houten paaltjes uit kastanje. Die vormen niet alleen een speciaal accent, ze dienen ook om de kat in en uit de tuin te laten springen. Samen met de andere elementen maken ze van de tuin een spel van geometrische vormen, en dat zie je ook in twee houten balken die loodrecht op elkaar staan. Op de balken groeit jasmijn. Wanneer je langs die jasmijn stapt, ruik je de speciale geur van de bloemen. Zo is de tuin een totale fysieke beleving.

Zoek je een tuinaannemer die je helpt de tuin van je dromen te realiseren? Neem dan contact op met rreac04 voor een vrijblijvende offerte en een bezoek ter plaatse.