De kalmte zelve: 4x tot rust komen

Auteur: 
Redactie
< >
Pottenbakken in Beernem
wandelen langs de polders
<
Pottenbakken in Beernemwandelen langs de polders
>

Na de nieuwjaarsborrels en recepties nood aan een druk op de pauzeknop? Zit de wintermoeheid in het hoofd? Enkele rustgevende tips voor hoofd, hart, handen en benen.

1. Draaischijf en natte klei

Pottenbakken is ontzettend rustgevend. Met je ogen op de draaischijf en handen vol natte klei kan je niet anders dan je hoofd leegmaken. En met wat oefening en handigheid draai je intussen zelfs je eigen servies bij elkaar.

Informatie over pottenbakken

2. Wandelen in een stiltegebied

Stiltegebieden zijn gebieden waar een heel goede akoestische kwaliteit is vastgesteld. Wat dat precies is, kan je het beste zelf ontdekken:

  • In Bornem, langs de oevers van de Schelde, broekbossen en vrolijk ritselende populieren.
  • In Gerhagen, waar je vanop een ligbank, hangmat en touwparcours (om met de ogen dicht te wandelen!) extra van de stilte kan genieten.
  • In Stekene, langs de vaart en sappige weiden.

3. Bosbaden

Bosbaden gaat nog een stapje verder en brengt je back to basics. Tijdens een begeleide wandeling, meestal in de natuur, nodigt een gids je uit om te vertragen, de zintuigen te openen en deze waarnemingen te delen. Door de fascinatie voor schoonheid en detail worden de hersenen gestimuleerd en komen ze zonder zich te vermoeien tot rust. 

4. Meditatie en stilte in een abdij

Een abdij is een plek van stilte en bezinning. In de abdij van Averbode kan je regelmatig terecht voor meditatie, stiltewandelingen ... met of zonder overnachting.

Bron: UitinVlaanderen.be