Hof van Ossel zoekt investeerders via crowdfunding

Auteur: 
Redactie
< >
Belgische Wagyu-runderen
<
Belgische Wagyu-runderen
>

Hof van Ossel in Merksem kweekt raszuivere Wagyu-runderen. Voor de uitbreiding van de Wagyu-kudde en de bouw van de mestvaalt zoekt Hof Van Ossel financiering.

Filip Meysmans van Hof van Ossel is een specialist in het kweken van 100% Belgische Wagyu-runderen. De dieren worden op Hof van Ossel stressloos gefokt en krijgen een nauwkeurig geselecteerd dieet van zelf geteelde en uitgebalanceerde voeders. Het vlees is een lokaal product dat via de korte keten wordt verkocht.

Veestapel uitbreiden van 180 naar 210 à 240

Hof Van Ossel wil nu de vruchten plukken van het jarenlange investeren in de kudde. “Het is de bedoeling om de veestapel verder uit te breiden naar 210 à 240 stuks om zo minstens 60 dieren per jaar te kunnen vermarkten en de omzet van 2020 met nog eens 50% te verhogen,” aldus Filip Meysmans, zaakvoerder van Hof van Ossel. “Om de kudde uit te breiden van 180 naar 210 à 240 dieren is namelijk een verhoging van de voederproductie nodig. Ook zullen we gedurende 4 jaren rekening moeten houden met 210 à 240 te verzorgen dieren terwijl er maar aan 180 dieren kan verdiend worden.”

Investeren in circulaire, milieuvriendelijke economie

Daarnaast behoort ook de bouw van een mestvaalt tot het verlanglijstje. Op deze manier kan de mest optimaal worden gestockeerd en op het ideale tijdstip aangewend worden om de landerijen te bemesten en zo te voorzien in een goede voederproductie voor de dieren.  Zo wil Hof Van Ossel meteen ook investeren in een circulaire en milieuvriendelijke economie. Ten slotte wil de onderneming ook investeren in haar naamsbekendheid via marketing- en mediacampagnes.

Crowdlending en winwinlening

Om dit alles te realiseren is Hof Van Ossel op zoek naar financiering. Concreet zoekt de onderneming minimaal €100.000 en maximaal €300.000 via een WinWinner-campagne. De aanbiedingsperiode eindigt op 19 oktober 2020, of op de datum dat het maximale doelbedrag opgehaald is. De startdatum van de leningen ligt vast op 30 oktober 2020. Er kan geïnvesteerd worden via:

  • de winwinlening: van €5.000 tot €50.000, 1,75% jaarlijkse brutorente, 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
  • de (achtergestelde) crowdlening: van €500 tot €5.000 ,5% brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing.