Alcoholvrij de zomer in

Auteur: 
Redactie
< >
STRYYK
REAL KOMBUCHA
EVERLEAF
MINUS 8
<
STRYYKREAL KOMBUCHAEVERLEAFMINUS 8
>

Al jaren bieden het Verenigd Koninkrijk en de VS een ruim assortiment van non- en low-alcoholische drankjes. In ons land is het aanbod minder groot. Daarom importeert LN Drinks sinds kort alcoholvrije drankjes uit de UK en Canada die net als ‘the real deal’ smaken.

LN Drinks is een initiatief van de Belgische ondernemers Ann-Sophie Verstraete en Lou Claessens. De twee leerden elkaar kennen in de pop-up van Lou. Daar dronk Ann-Sophie een van de beste non-alcoholische cocktails die ze ooit geproefd had. Dit heerlijke drankje zou haar al die tijd bijblijven totdat ze Seedlip – een gedistilleerde non-alcoholische gin – naar België bracht. Samen met Lou ontstond een mooie samenwerking: LN Drinks ontstond eind 2019 en lanceerde vier merken: Stryyk, Everleaf, Real Kombucha en Minus 8.

STRYYK

Stryyk werd gecreëerd door Alex Carlton, oprichter van Funkin Cocktails. De drie varianten: Stryyk Not Rum, Stryyk Not Gin en Stryyk Not Vodka bevatten alle componenten van hun alcoholische tegenhangers en kan je dus perfect gebruiken als vervanger zonder in te boeten op smaak.

REAL KOMBUCHA

Real Kombucha is de creatie van de Engelse David Begg die een echt, kwalitatief alternatief wil bieden voor alcoholische dranken tijdens een etentje. Deze drank ondersteunt dan ook vele gerechten zonder hun smaak te overheersen. Het brouwsel is een combinatie van fijne, voortreffelijke theeën uit China en Indië. Real Kombucha is een mooi alternatief voor zij die geen wijn willen drinken, maar toch een smaakvol drankje willen nuttigen bij hun gerecht.

EVERLEAF

Everleaf is een bittersweet aperitief ontwikkeld door bartender en bioloog Paul Mathew uit Londen. Een unieke combinatie, net als dit non-alcoholische drankje op basis van plantenextracten. Wie van bittere aperitieven als Aperol en Campari houdt, is bij Everleaf aan het juiste adres.

MINUS 8

Het verjus Minus 8 is afkomstig van een wijngaard uit Niagara, Canada. Net zoals bij ijswijn worden de druiven zorgvuldig en met de hand geplukt bij -8 graden Celsius; wat tevens een verwijzing is naar de naam. Vervolgens worden ze meteen in bevroren staat geperst waardoor het sap geconcentreerder smaakt.

Al deze non-alcoholische dranken zijn verkrijgbaar in de betere drankenhandel.