Gert De Mangeleer en Joachim Boudens brengen Hertog Jan naar Antwerpen

Auteur: 
Redactie
< >
Joachim Boudens en topchef Gert De Mangeleer met zijn team.
<
Joachim Boudens en topchef Gert De Mangeleer met zijn team.
>

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens openen in Antwerpen twee gastronomische restaurants in de site van 'Botanic Sanctuary Antwerp', een 5-sterrenhotel met wellness- en meetingfaciliteiten dat in juni 2021 zijn deuren opent. (foto’s © Kristof Vrancken)

Meer dan drie jaar geleden kondigden Gert en Joachim de sluiting aan van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem. Het duo wilde ruimte creëren voor nieuwe ideeën en zaken. Intussen opende de Hertog Jan Restaurant Group  het nieuwe L.E.S.S. Eatery en restaurant Bar Bulot.

Hertog Jan at Botanic Antwerp

Maar de topgastronomie bleef wenken. Bij Hertog Jan at Botanic Antwerp zullen Gert en Joachim telkens twee weken per maand in hoogsteigen persoon hun gasten ontvangen. Het wordt een intieme zaak met 12 couverts in het historische kader van Botanic Sanctuary Antwerp, op de voormalige Elzenveld-site in Antwerpen. Met de heropleving van Hertog Jan in Antwerpen zullen ze de sfeer van weleer herscheppen in een intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.

Tweede vestiging van Bar Bulot

Naast het gastronomische Hertog Jan opent het team van Gert en Joachim op dezelfde site ook een tweede vestiging van Bar Bulot, hun à la carte brasserie. Aan het roer van Bar Bulot in Brugge staan gastheer Maxime Depreitere en Chef Pieter Lefevere die aan Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre een hedendaagse uitvoering geven. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen. Bij Bar Bulot geniet je van onvervalste brasserieklassiekers.

Botanic Sanctuary Antwerp

Achter de oude muren van dit voormalige klooster gaan eeuwen erfgoed schuil. Botanic Sanctuary Antwerp wordt het eerste 5* superior hotel van Antwerpen en is tevens het eerste hotel van de stad dat lid is van Leading Hotels of the World. Botanic Sanctuary Antwerp telt 109 kamers, suites en spa suites die zijn ondergebracht in het 15e-eeuwse klooster, verdeeld over vijf historische gebouwen.