Gustu: tapas in theaterstijl

Auteur: 
Redactie
< >
Gustu: tapas in theaterstijl

De nieuwe culinaire parel van het Antwerpse Zuid heet Gustu. Gustu betekent ‘smaak’ in het Catalaans en dat is ook de grote ambitie van het team achter dit nieuwe tapas-en-belevingsrestaurant: hoog inzetten op smaak en beleving, maar geen aanslag op je beurs.

Culinair theater, de term zegt het zelf. Naar Gustu kom je niet alleen voor het eten, maar ook voor de beleving. Uiteraard speelt het restaurant op smaak met haar tapas. Het is de presentatie van die tapas die de show steelt. Er wordt zwaar ingezet op beleving als rode draad, vanaf het moment dat de klant binnenkomt tot hij weer buitengaat. Die beleving vertaalt zich in het bord maar ook ernaast.

Food sharing op het ritme van klant of keuken

De kaart brengt de typische formule van een tapasrestaurant: een aanbod aan kleine gerechtjes die besteld kunnen worden naar smaak, naar hoeveelheid en op het ritme van de klant. Het is ook mogelijk het ritme van de keuken te volgen. Dat kan in een drietal voorgestelde menu’s. Het concept moedigt bovendien food-sharing aan.

Kok aan tafel zorgt voor show-cooking

Het theater in het bord wordt doorgetrokken naar de bediening. Met een grote open keuken en een bar waar plaats is voor show-cooking worden alle tapas onder de ogen van de klant bereid. Geen obers en sommeliers trouwens in Gustu. De klant krijgt de kok aan tafel.

Die keuken kan met Kim Schaerlaken rekenen op een chef die met een carrière van 20 jaar zijn culinaire pluimen verdiende. De oerdegelijke keuken van Kim wordt aangevuld met de Zuid-Amerikaanse invloeden van Audrey, die het team volledig maakt.

Leuk om te weten

Op dinsdag kan je bij Gustu terecht voor Discovery Tuesday. Je krijgt 9 of 10 tapas, met aangepaste dranken voor een bedrag onder 50 euro.

Lunchen kan aan 14,5 euro. Voor die prijs krijg je soep, een tapa van vis, een hamburgertje en een groenten-sidedish. Dranken zijn in deze formule exclusief.

Gustu, Verschansingstraat 8-10, 2000 Antwerpen, tel. nr. : 03/435 44 66, www.restogustu.be