Le Creuset: iconische kwaliteit en kleur voor keuken en interieur

Auteur: 
Redactie
< >
Le Creuset: kwaliteitsvol keukenmateriaal

Le Creuset blaast over zeven jaar maar liefst honderd kaarsjes uit. Het krasse keukenmerk is echter levender én levendiger dan ooit: met een gevarieerd gamma in knappe kleuren en magische materialen is het een elegante en ijzersterke eyecatcher geworden.

Een gerenommeerde geschiedenis en een tintelende toekomst: Le Creuset blijft potten breken

Le Creuset is al sinds mensenheugenis een synoniem voor kwaliteitsvol keukenmateriaal met een nostalgische nasmaak. Het grote publiek koppelt het merk aan Frankrijk, bakermat en baken van de gereputeerde gastronomie. Het waren echter twee Belgen die in 1925 met het idee op de proppen kwamen. Ze smeedden het ijzer terwijl het heet was wel van bij het begin in een Franse fabriek, die nog steeds de thuisbasis is van het gelauwerde gietijzeren gamma.

Van het fornuis naar de rest van het huis

Op dit moment heeft Le Creuset een polyvalente portfolio met prachtige producten: het merk blijft dé betrouwbare bondgenoot in de keuken, maar heeft ook een waaier aan producten om de tafel op te leuken.
Aan de basis van het succes werd niet geraakt: gietijzeren gerei blijft de core, die nog steeds in dezelfde Franse fabriek wordt gemaakt. Daarnaast deden RVS, aardewerk en siliconen hun intrede in het attractieve assortiment.

De brandstores in Antwerpen en Brussel geven de klant de mogelijkheid om het volledige aanbod te ontdekken en om Le Creuset ook echt te ‘ontmoeten’

Een assortiment dat ook echt ‘assorti’ is: het kleuraanbod trekt zich door in alle materialen, waardoor je elegante uniformiteit in huis kan halen. Uiteraard kan je ook geslaagd combineren om je eigen finishing touch te creëren.

Brandstores: alles onder één dak, voor expertise en gemak

Le Creuset is vaak het neusje van de zalm in gespecialiseerde keukenwinkels, maar het merk heeft ook een aantal ‘brandstores’, waar het hele gamma van de BeNeLux wordt geëtaleerd en gedemonstreerd. Country Manager Ariane Dumortier licht het concept toe:
“De brandstores in Antwerpen en Brussel geven de klant de mogelijkheid om het volledige aanbod te ontdekken en om Le Creuset ook echt te ‘ontmoeten’: geen anonieme aanpak hier, wel een sfeervolle setting waar heel wat valt te beleven en waar onze eigen verkopers met expertise uitleg en advies kunnen geven. Uiteraard zijn de winkels ook een enorme etalage voor het merk, en highlighten we de pijlers ‘lifestyle’ en ‘ijzersterk’.

Een Le Creuset is een keuze voor het leven en we vinden het dan ook belangrijk om uitleg en demonstraties te geven. Ben je gekomen voor de look van gietijzer maar blijkt de feel te zwaar? Er staan heel wat aantrekkelijke alternatieven klaar. Zo is er een prachtige RVS -reeks en is er zelfs een aanbod dat het beste van twee werelden combineert: een gietijzeren pot zet die unieke uitstraling in het licht en dankzij een plaatstalen deksel bezwijkt u niet onder het gewicht.
Door alles toe te lichten en te etaleren, kan de klant bewust en gericht kiezen en combineren.

Ijzersterk en geknipt voor het werk

Le Creuset moet het niet alleen hebben van zijn karakteristieke uitstraling, maar beschikt ook over taakgerichte troeven om de ‘privileged partner’ te zijn voor knappe kookkunsten.
De kans op aanbakken wordt tot een minimum herleid en de uitstekende geleiding zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding, waardoor het hele gerecht op juiste moment gaar en klaar is. De potten zijn ook in meer dan een opzicht geschikt om op tafel te zetten: ze ogen niet alleen mooi, maar ook zonder vuur behouden ze hun warmte voor lange duur.

Le Creuset: de kers(t) op de taart

Le Creuset wordt door veel mensen geassocieerd met nostalgie, met gezellig gastronomisch genieten in knusse kring. Als zetje in de rug voor het realiseren van die warme droom, heeft Le Creuset zich ontpopt tot populair pakje onder de boom. Je geeft immers niet alleen een prachtig product met een karakteristieke ‘smoel’, je schenkt ook een elegante emotie en een goed gevoel. En misschien bevat je geschenk wel een stille wenk en kan de gelukkige je inviteren als hij zijn geschenk een eerste keer wil proberen. Een Le Creuset is dan ook heerlijk om te geven: aan een elegante evergreen hangt een garantie voor het leven.