Je tuin is het verlengde van je leefruimte

Auteur: 
Redactie
< >
De prairietuin
De prairietuin close up
<
De prairietuinDe prairietuin close up
>

Voor Wim Van Osselaer moet een tuin niet alleen leven, je moet er ook in kunnen leven. Veel mensen zien de tuin als een verlengde van hun leefruimte. Ze willen buiten hetzelfde doen als binnen: ontspannen lezen, sporten, spelen, koken …

In deze drukke tijden willen mensen dus vooral genieten in de tuin en hebben ze niet altijd tijd om er veel in te werken. In zulke gevallen kiest rreac04 voor mooie tuinen die zo weinig mogelijk onderhoud vragen maar waarvan je toch volop kan genieten.

Gras is niet onderhoudsarm

Veel mensen denken dat ze met een groot grasperk voor een makkelijke oplossing kiezen. Wim Van Osselaer is het daar niet mee eens. Gras vraagt immers voortdurend onderhoud om het mooi te houden. Je moet het elke twee weken afrijden, maar veel mensen kunnen daar de tijd niet voor vrijmaken.

Een hoop gras is een groene woestijn. Ik leg liever minder gras aan.

De prairietuin

Een mooi alternatief voor wie een tuin met weinig onderhoud wil, is de prairietuin. In plaats van een grasperk of bloemenperk dat je moet onderhouden, voorzie je een plaats waar allerhande grassen, bloemen en vaste planten geplant worden. Het resultaat is een stuk tuin dat wild, speels en natuurlijk oogt. Elk seizoen krijg je een ander kleurenpalet met andere planten die in bloei staan. Je kan een deel van je grasmat vervangen door een groter prairieperk, of er verschillende verspreiden over je tuin. Op wat onkruid verwijderen na, heb je geen werk aan de prairieperken. Er zijn ook geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig. Tegelijk trekt een prairietuin allerlei vlinders en nuttige insecten aan. Een prairietuin is dus niet alleen natuurlijk mooi, het is ook goed voor het milieu.

Een tuin om in te leven

In plaats van werken in de tuin, willen mensen er vooral in leven en ervan genieten. Wim Van Osselaer zorgt ervoor dat je tuin volledig aangepast is aan je wensen en je noden, dat je tuin als het ware een verlengde wordt van je huiskamer. De tuin moet uitnodigen om naar buiten te gaan en hem te ontdekken, zeker bij mooi weer, maar ook in de winter. Afhankelijk van wat je wenst, voorziet hij een terras waarop je ontspannen kan lezen, een grasperk waarop je kinderen kunnen spelen, ruimte voor een barbecue of buitenkeuken. Deel je ideeën gerust, want niets is te veel gevraagd. Wat je ook wilt doen in je tuin, rreac04 maakt er een plaats voor in een prachtige, kleurrijke omgeving.

Wil ook jij een tuin die je elk seizoen opnieuw verrast? Laat je begeleiden door rreac04 om het juiste resultaat te krijgen!

Lees ook