Duurzaam wooncomplex in Alsemberg

Auteur: 
Redactie
< >

In het Vlaams-Brabantse Alsemberg staat een uniek nieuwbouwproject in de steigers. Bewoners van residentie Hoogveld beslissen mee over de inrichting van groene zones en andere ecologische voorzieningen.

Mee beslissen over groene zones

Projectontwikkelaar Custombuild lanceert dit vernieuwend concept. Enkele voorbeelden van ecologische voorzieningen in het wooncomplex zijn: wildgroeiperkjes voor de bijen, een bijenhotel, een boomgaard, een kruidentuin, een kippenren, een tuinhuis met gemeenschappelijk gereedschap, enzovoort.. Ook voor het onderhoud mogen de bewoners mee instaan. Wie graag mee in de gemeenschappelijke tuin werkt, mag dit dus zeker doen. Het basisonderhoud zal in goede banen geleid worden door de syndicus die hiervoor aangesteld wordt.

Drie woonvolumes

Het wooncomplex zelf, geflankeerd tegen een heuvel, bestaat uit drie woonvolumes met in totaal achttien woningen en een geïntegreerde commerciële ruimte. Het woonvolume op de hoek bevat zes eengezinswoningen met twee verdiepingen en een eigen tuin. De andere twee volumes tellen in totaal twaalf appartementen. De voorbereidende werken van het woonproject zullen in het voorjaar 2019 plaatsvinden. De eigenlijke werken zullen tijdens die zomer aanvangen. Het woonproject zal opgeleverd worden tijdens de zomer 2021.

Residentie Hoogveld: domein & indeling

Het woonproject zal zich uitstrekken over een gebied van ruim vijftig are. Een site waarvan 1.000 m2 bebouwd zal worden en waarvan het overige deel, van welgeteld 4.481 m2, als gemeenschappelijke, groene zone zal fungeren. Achteraan het wooncomplex bevindt zich ondergronds een (privé)parking met 35 staanplaatsen en een fietsenstalling waar vijftig fietsen gestationeerd kunnen worden. Voor de bewoners wordt er ook een deelfiets voorzien. Daarnaast is het ook de bedoeling om andere voorzieningen te integreren zoals een petanquebaan, een BBQ, een speeltuin voor kinderen, schommels in de bomen,…

Meer info op: www.residentiehoogveld.be.