Renoveren met rubber vloerbedekking

Auteur: 
Redactie
< >
<
>

Wil je snel een bestaande vloer omtoveren in een duurzame en goed isolerende ondergrond? Bij de renovatie van vloeren zijn rubber vloertegels veelgebruikt omwille van de snelle installatie. “De tegels kunnen ook worden geplaatst op verhoogde en zwevende vloeren en op oude vloerbekledingen,” zegt Jeroen Floris van nora systems.

Snelle installatie van rubber tegels

De rubber tegels zijn geschikt voor ruimtes die snel moeten worden gerenoveerd, zoals kantoren, scholen, industriegebouwen en winkelruimtes. De vloer is direct na installatie toegankelijk en ruimtes hoeven dus niet te worden afgesloten. Doordat de tegels eenvoudig kunnen worden gelegd en indien nodig weer verwijderd, is het ook ideaal voor tijdelijke installaties, bijvoorbeeld voor tentoonstellingen in musea. 

De tegels kunnen ook worden gebruikt op verhoogde vloerpanelen en zwevende vloeren. “Omdat de tegels eenvoudig te verwijderen zijn, blijft de onderliggende ruimte, waar alle installaties voor communicatie, elektriciteit of water vaak geïntegreerd zijn, ook later nog bruikbaar”, legt Jeroen Floris uit. Andere toepassingsgebieden zijn openbare gebouwen of flatgebouwen.

Renoveren met herbruikbare rubbervloeren

“We zien een toenemende vraag naar duurzame verwijderbare en herbruikbare rubber vloerbedekkingen voor de bovengenoemde domeinen. Daarom hebben we besloten om ze in ons portfolio met standaardproducten op te nemen”, aldus Floris. "Bovendien zijn de vloertegels CO2-neutraal gedurende de gehele levenscyclus van het product, net als de andere vloeren van ons moederbedrijf Interface. Door de gemakkelijke verwijdering en snelle installatie is deze ‘verhuisbare vloerbedekking’ een prima circulaire oplossing.”

Duurzaam en geluidsisolerend

Deze rubber vloerbedekkingen zijn ook zeer duurzaam vanwege hun dichte oppervlak en omdat ze gemakkelijk te reinigen zijn. Ze bieden een uitstekend loop- en stacomfort en goede geluidsisolatie, wat een voordeel is in een omgeving met veel verkeer. Bovendien zijn deze rubber vloerbedekkingen vlamvertragend. Dankzij hun lage uitstoot dragen ze bovendien bij aan een gezonde luchtkwaliteit en een aangenaam ruimteklimaat in alle voorzieningen. Veel renoveerders hebben inmiddels al de weg gevonden naar deze rubber vloertegels.

Lees ook: Herbruikbare rubber vloerbedekking

Meer info via www.nora.com