Renovatie: herbruikbare rubber vloerbedekking

Auteur: 
Redactie
< >
CO2-neutrale rubbertegels
CO2-neutrale rubbertegels
<
CO2-neutrale rubbertegelsCO2-neutrale rubbertegels
>

Onder de naam ‘norament® 975 LL’ brengt rubber vloerfabrikant Nora Systems een makkelijk verwijderbare en herbruikbare rubber vloerbedekking op de markt. De lancering van deze CO2-neutrale rubbertegels speelt in op de toenemende vraag naar duurzame verwijderbare losse tegels.

Door de eenvoudige installatie zijn de tegels ideaal voor snelle renovatie en tijdelijke vloerbedekking. Daarnaast is het product specifiek ontworpen voor plaatsing op verhoogde en zwevende vloeren, over bestaande oude vloerbekledingen en voor renovatie van vloeren. Deze vloerbedekking is verkrijgbaar in twee dessins en acht kleuren. 

Eén systeem, meerdere toepassingen

norament 975 LL is zeer geschikt voor ruimtes die snel moeten worden gerenoveerd, zoals kantoren, scholen, industriegebouwen en winkelruimtes. De vloer is direct na installatie toegankelijk en ruimtes hoeven dus niet te worden afgesloten. Doordat de tegels eenvoudig kunnen worden gelegd en indien nodig weer verwijderd, is het ook ideaal voor tijdelijke installaties, bijvoorbeeld voor tentoonstellingen in musea. 

Verhoogde vloerpanelen en zwevende vloeren

“Een ander groot voordeel is dat de tegels kunnen worden gebruikt op verhoogde vloerpanelen en zwevende vloeren. De tegels zijn eenvoudig te verwijderen. Daardoor blijft de onderliggende ruimte, waar alle installaties voor communicatie, elektriciteit of water vaak geïntegreerd zijn, altijd toegankelijk ”, legt Jeroen Floris, Trade Marketing Manager, uit. Andere toepassingsgebieden zijn openbare gebouwen, scholen of flatgebouwen. Zo kunnen de tegels zelfs op bestaande vloeren of bij het renoveren van vloeren snel, gemakkelijk en ongelast worden geïnstalleerd.

Stijgende vraag naar duurzaam en milieuvriendelijk

“We zien een toenemende vraag naar duurzame verwijderbare en herbruikbare rubber vloerbedekkingen voor de bovengenoemde gebieden”, aldus Floris. "Bovendien zijn de vloertegels CO2-neutraal gedurende de gehele levenscyclus van het product, net als de andere vloeren van ons moederbedrijf Interface. Door gemakkelijke verwijdering en snelle installatie de ‘verhuisbare vloerbedekking’ tevens een circulaire oplossing.”