Cultuur in je kot en gratis in huis

Auteur: 
Redactie
< >

Nu je bij theaters, opera's en bioscopen voor gesloten deuren staat, stromen de voorstellingen, expo’s en films gratis en voor niets online de huiskamer binnen. Een greep uit het overzicht van wat je thuis kan bekijken.

Podium Aan Huis

Meer dan 60 voorstellingen van podiumgezelschappen en kunsthuizen. Van tragedie tot komedie: de keuze is uitgebreid: www.podiumaanhuis.be  

Huistoneel

Toneelhuis Antwerpen brengt verhalen en theater je huiskamer binnen. Bekijk voorstellingen, beluister muziek: www.toneelhuis.be

Odysseus van Homeros: theatermarathon in een podcast

Deze theatermarathon met onder andere Bruno Vanden Broecke en Frank Focketeyn kan je herbeluisteren via een podcast. Zet je schrap voor 24 uur luisterplezier.

Tournée Digitale

Ook Behoud de Begeerte dook in het video-archief en kwam naar boven met Tounée Digitale. Elke woensdag gooien ze een recente opname online, op zaterdagen herbeleef je een voorstelling uit de oude doos. 

Online opera

De Metropolitan Opera in New York gooit bij gebrek aan publiek een reeks opera's online. Elke dag krijg je een nieuwe voorstelling, maar let wel: je kan elke opera slechts één dag bekijken. 

Opera Ballet Vlaanderen 

De mooiste opera's en balletten gratis vanaf de eerste rij. In het aanbod vind je onder andere La Juife en Rusalka: 

Layers of Skin

De dansvoorstelling van Retina Dance Company met een choreografie van Filip Van Huffel, kan je hier integraal online bekijken.

Rosas

Schuif mee aan, want dansgezelschap Rosas leert je de choreografie van de iconische voorstelling Rosas danst Rosas: www.rosasdanstrosas.be.

fABULEUS

Dit dansgezelschap zette drie van zijn voorstellingen online. Ze worden gemaakt voor en met jongeren, maar zijn daarom niet minder indrukwekkend. https://fabuleus.be