Opnieuw een perfect zicht zonder lenzen of bril dankzij een extra lensimplantatie

Auteur: 
Redactie
< >
Onthaal Medipolis Eye Center
Oogchirurg Dr. Erik Mertens
Wachtzaal Medipolis Eye Center
Operatiezaal Medipolis Eye Center
<
Onthaal Medipolis Eye CenterOogchirurg Dr. Erik MertensWachtzaal Medipolis Eye CenterOperatiezaal Medipolis Eye Center
>

Kevin Lebreton was al jarenlang bijziend. Veraf kon hij niets zien zonder zijn contactlenzen, maar die zaten niet altijd comfortabel. Uiteindelijk nam hij vorig jaar de beslissing om bij Medipolis een extra lensimplantatie te laten uitvoeren. Een stap die hij zich allerminst beklaagt, want de volgende dag kon hij al opnieuw goed zien: “Het is echt ongelooflijk!”

Daglenzen minder comfortabel

Kevin Lebreton: “Ik droeg daglenzen, maar kreeg vaak het gevoel dat ze lastig zaten. Wanneer er wind of lucht van de airco in mijn ogen waaide, werden mijn ogen heel droog. Ik had zelf nog nooit aan een oogbehandeling gedacht, maar mijn vrouw had haar ogen al bij dr. Erik Mertens van Medipolis laten behandelen en raadde me aan om ook eens naar daar te gaan.”

Grondige voorstudie

“Eenmaal aangekomen, werden er eerst veel testen gedaan om te zien of ik in aanmerking zou komen voor de behandeling. Met tal van machines werden mijn zicht en de staat van mijn ogen tot in de details gecontroleerd. Dichtbij viel mijn zicht nog mee, maar in de verte kon ik niets zien zonder mijn lenzen. Het bleek dat ik lensimplantaten op maat moest laten maken. Vanwege de speciale vorm van mijn ogen zou een standaardvorm niet passen.”

De volgende dag stond ik op en kon ik opnieuw goed zien, zonder bril of lenzen.
 

Een snelle en pijnloze operatie

“Voor de behandeling mocht ik enkele dagen geen lenzen meer dragen en moest ik druppels in mijn ogen doen. Op de dag zelf kwam ik aan bij Medipolis en werd ik bijzonder goed ontvangen. Ze stelden me meteen op mijn gemak. De operatie verliep onder plaatselijke verdoving. Ik was wakker, maar voelde niets. Het ging ook ongelooflijk snel. Dr. Mertens is een wereldtopper in wat hij doet en bleef me op mijn gemak stellen. Na de operatie was mijn zicht wat wazig, maar Dr. Mertens stelde me gerust en vertelde me dat dit volkomen normaal was en de volgende ochtend in orde zou zijn. Ik moest wel nog druppels in mijn ogen doen omdat ze droog waren.”

Meteen weer goed zien

“De volgende dag stond ik op en kon ik opnieuw goed zien, zonder bril of lenzen. Dat voelde ongelooflijk. Ik had zo’n ingreep zelf niet overwogen, maar mijn vrouw heeft me aangeraden het te doen. Nu is het absolute meerwaarde in mijn leven, want ik moet geen lenzen meer kopen en geen bril meer dragen. Ik kan het iedereen aanraden!”

Wil je zelf weer goed kunnen zien zonder bril of contactlenzen? Ontdek de behandelingen van Medipolis!