Online coaching om lichamelijke en mentale weerstand te verhogen

Auteur: 
Redactie
< >

Een totaalaanpak die zowel tot lichamelijk als mentaal welzijn leidt. Dat is de doelstelling die de 27-jarige Antwerpse online personal mentor Aaron Wouters zich stelt. Aaron werkt op basis van wetenschappelijk onderbouwde methodes, gebaseerd op voldoende slaap, efficiënte stresshantering, gezonde voeding en genoeg beweging.

Belangrijkste uitgangspunt voor Aaron is het vrijwaren van een sterke persoonlijke immuniteit, een eigenschap die ons in tijden van Covid-19 allemaal van pas komt. “Iedereen spreekt wel over social distancing, alcoholgels en mondkapjes maar over de belangrijke voordelen van een goede weerstand, hoor je onze politici niet spreken. En die bereik je enkel als je voldoende aandacht hebt voor de vier ‘gezondheidskwadranten’ waarop ik me toeleg”, verduidelijkt Aaron Wouters.

In tijden van corona is dit totaalcoaching voor lichaam en geest

Met deze nieuwe totaalbenadering wil de Antwerpenaar onder de noemer Iron Coaching absoluut geen nieuwe gezondheidsrage ontketenen. “Het is de bedoeling dat mensen, van jong tot oud, een nieuwe gezonde levensstijl aankweken. In de aanvangsfase pittig en intensief maar, mits de deelnemers voldoende persoonlijke verantwoordelijkheid en een minimum aan inspanningen aan de dag leggen, best haalbaar. Temeer omdat ze vrij snel de lichamelijke en geestelijke voordelen ervaren. Ik adviseer hen steevast om een gezond lichaam en een heldere geest op de allereerste plaats te zetten.”

Blijven motiveren met wekelijkse online feedback

Aaron bouwt een wekelijks online feedbackmoment van 30 tot 45 minuten in. Daarin geeft hij telkens tips die elke individuele deelnemer tijdens de daaropvolgende week kan toepassen in zijn/haar dagelijks leven. Tegelijkertijd evalueert hij de voorbije week en stuurt de behandeling bij waar nodig. “Dergelijke momenten zijn erg belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen gemotiveerd blijft om zijn/haar inspanningen vol te houden.”