Luxueuze terrasoverkappingen op z’n Japans

Auteur: 
Redactie
< >
Terrasoverkapping met lamellendak
Terrasoverkapping met lamellendak
Terrasoverkapping met lamellendak
<
Terrasoverkapping met lamellendakTerrasoverkapping met lamellendakTerrasoverkapping met lamellendak
>

Japanners houden van de natuur en brengen veel tijd buiten door. De outdoorspecialisten LIXIL (Japan) en Renson (België) lanceren in het najaar van 2019 met de Camargue Skye een luxueus outdoorconcept met Japanse inspiratie.

“Omdat het aantal nieuw gebouwde huizen in Japan begint af te nemen, moeten we onze bedrijfsdomeinen herdefiniëren in de richting van duurzame groei,” zegt Satoshi Yoshida, CEO LIXIL Housing Technology Japan. “LIXIL maakt producten voor klanten uit het hoogste segment. In onze zoektocht naar een product dat hieraan voldeed, kwam Renson in beeld met hun toptechnologie inzake outdoor living. Die technologie linkt LIXIL aan z’n Japanse knowhow.”

Open innovatie tussen 2 merken

Paul Renson, CEO Renson: “Voor Renson is co-development met andere gelijkgestemde, sterke merken heel belangrijk. Wij geloven in ‘open innovatie’ tussen merken. Hierdoor blijven we innoveren en gezamenlijk internationaal groeien.”

Terrasoverkapping met lamellendak

Beide bedrijven lanceren dit najaar de Renson Camargue Skye onder de naam ‘Garden Annex’. Deze terrasoverkapping is uitgerust met een lamellendak. De lamellen kunnen roteren, waardoor mensen zichzelf kunnen beschermen tegen zowel de zon, als regen. Maar, je kan de lamellen ook volledig openschuiven om overdag volop van het zonlicht te genieten of ’s nachts de sterrenhemel te kunnen aanschouwen.

Bedienen via een app

Dankzij een app op een smartphone of tablet kan men de lamellen bedienen. Verder kan de Renson Skye ook uitgerust worden met windbestendige screens, speakers, verwarmingselementen en LED-verlichting. Op die manier kunnen kopers het hele jaar door genieten van deze outdoor ervaring.