Wat zijn deze zomer de trends voor zonnebrillen?

Auteur: 
Redactie
< >

Warme tinten, pilootmonturen, oversized of minimalistisch. De brillenmerken van het Italiaanse Marcolin Eyewear combineren bestaande en nieuwe trends in hun optische monturen en zonnebrillen. 

Warme tinten

De groep Marcolin laat zich opmerken door haar zin voor detail. Warme tinten als goudkleur, oranje of bruin zijn sterk aanwezig. Maar ook andere kleuren zoals blauw dat de collecties een dynamische toets verleent of roze dat voor een tijdloze dimensie zorgt, worden gebruikt.

Pilootzonnebril

De mythische pilootmontuur, de favoriet van Tom Ford Eyewear, blijft dit seizoen actueel maar in verschillende versies. U kunt ze herontdekken in een dikke versie met geaccentueerde volumes bij Moncler Lunettes, verrijkt met leren ‘Scooby-Doo’ vlechtwerk bij Tod’s Eyewear of in een vrouwelijke, glamourversie bij Guess Eyewear.

Oversized en minimalistisch

Wat de vorm betreft zien we twee tegenovergestelde trends. Kijk maar naar de 2019-collecties van Tom Ford Eyewear en Tod’s Eyewear: dikke en oversized brillen naast minimalistische en lichte brillen met fijne armen in metaal. Ze komen zowel voor in een ronde als vierkante montuur.

Gedurfd

Voor de vrouwen is ‘gedurfd’ deze zomer het sleutelwoord met nieuwe hedendaagse silhouetten van Swarovski Eyewear, in een contrast van tinten en met een spel van transparantie.