Je tuin ook in de winter in bloei? Het kan met de juiste plantenkeuze!

Auteur: 
Redactie
< >
Rreac, je tuin ook in de winter in bloei
Je tuin ook in de winter in bloei
Je tuin ook in de winter in bloei
<
Rreac, je tuin ook in de winter in bloeiJe tuin ook in de winter in bloeiJe tuin ook in de winter in bloei
>

Wat als je ook in de winter kon genieten van je tuin? Hoewel alles grijs en kaal lijkt en de koude niet meteen uitnodigt om naar buiten te gaan, zorgen de juiste planten ervoor dat je je tuin ook in de winter wilt ontdekken. Wim Van Osselaer van rreac04 legt uit hoe hij een tuin ontwerpt die leeft en elk seizoen op een andere manier mooi is.

Een levende tuin

Een tuin moet je uitnodigen om buiten op ontdekking te gaan en is een verlengstuk van je leefruimte. Een tuin moet voor Wim Van Osselaer in de eerste plaats leven. Letterlijk en figuurlijk. Hij wil een tuin met speelse kleurschakeringen, waar altijd wel ergens een plant in bloem staat. Dat effect verkrijgt hij door een doordachte combinatie van siergrassen en vaste planten. De keuze van de planten is uiteraard gebaseerd op jouw wensen op vlak van onder andere kleur, maar ook op de seizoenen. De stipa en echinacea zijn bijvoorbeeld enkele van zijn favorieten. Hij kiest vooral voor uitgesproken planten die op verschillende momenten en in verschillende seizoenen bloeien. Je tuin staat op die manier het hele jaar lang in bloei en verrast je telkens weer met een ander beeld en nieuwe kleuren. Hij beschikt over een ruim aanbod aan planten en variëteiten om je de kleuren te geven die jij op elke plek in je tuin wenst.

Biodiversiteit

De veelheid aan planten zorgt niet alleen voor een grote variatie in je tuin, het bevordert ook de biodiversiteit. Door de keuze voor andere plantensoorten dan de gebruikelijke tuinplanten komen er meer insecten, meer vogels, meer kleine dieren … op je tuin af. Je creëert nieuwe biotopen en krijgt dus ook letterlijk een levende tuin die goed is voor het milieu.

Onderhoudsvriendelijk en betaalbaar

Veel mensen denken dat ze achteraf veel werk hebben met zo’n tuin, maar dat is niet waar. Rreac04 kiest namelijk bewust voor planten die makkelijk te onderhouden zijn. Eenmaal per jaar onderhouden volstaat, en zelfs iemand met twee linkerhanden kan het, volgens Wim Van Osselaer. Hij kiest bewust voor eenvoudige planten. De planten die je nodig hebt om elk seizoen opnieuw een kleurenweelde te krijgen, zijn ook helemaal niet duur. De siergrassen die Wim Van Osselaer gebruikt, kosten een fractie van de traditionele groenblijvers, maar ze worden wel even groot. Je tuin wordt ook jaar na jaar mooier: de planten groeien en worden elk jaar voller en kleurrijker.

Wil ook jij een tuin die je elk seizoen opnieuw verrast? Laat je begeleiden door rreac04 om het juiste resultaat te krijgen!