Driekwart van groen woonpaleis al verkocht nog voor eerste steen gelegd is

Auteur: 
Redactie
< >
<
>

Nog voor de eerste steen van Palazzo Verde gelegd is op het Antwerpse Nieuw Zuid, zijn al bijna driekwart van de 67 appartementen verkocht. Het eerste Belgische gebouw van de wereldvermaarde Milanese eco-architect Stefano Boeri veroorzaakt een stormloop.

Bomen, struiken en planten zuiveren vijf ton CO2

Minder dan acht maanden geleden stelde Triple Living het eerste Belgische project van de Italiaanse architect Stefano Boeri voor: Palazzo Verde op het Nieuw Zuid in Antwerpen. Palazzo Verde staat voor drie collectieve daktuinen vlakbij de Schelde.

We wisten dat dit project heel wat mensen zou aanspreken, maar deze stormloop hadden we niet verwacht. 

Er komen zo’n 86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten op de daken en de terrassen. Dankzij al dat groen zal het gebouw jaarlijks vijf ton CO2 zuiveren.

Vandaag zijn al 49 van de 67 appartementen verkocht, nog voor er één steen is gelegd. Kristof Schellekens, woordvoerder Triple Living:  “We wisten dat dit project heel wat mensen zou aanspreken, maar deze stormloop hadden we niet verwacht. Natuurlijk speelt de uitstraling van Stefano Boeri hier een grote rol: wie zijn research heeft gedaan, weet wat voor groene woonpaleizen de architect al op zijn conto heeft staan.”

Gevarieerd publiek

Het paradepaardje van de nieuwe Antwerpse woonwijk blijkt een divers publiek te lokken, met leeftijden die variëren van jonge dertigers tot zestigers. Al valt er meteen iets op wanneer je hun huidige woonplaats bekijkt: ze komen vaak uit de rand rond de stad.

“Het zijn vooral mensen die op zoek zijn naar kwalitatief en groen wonen, maar dan dichter bij het centrum van Antwerpen. Een privétuin is voor hen geen must, want naast 3 collectieve daktuinen hebben de bewoners ook zo’n 12 hectare gemeenschappelijk groen om van te genieten,” aldus Kristof Schellekens.

Medio 2021 komen eerste bewoners

De werf is inmiddels opgestart, met het aanbrengen van de fundering, daarna volgen de bovengrondse werken. “Zodra alle appartementen winddicht zijn, kan de Antwerpenaar die hier passeert misschien wel bomen en struiken door de lucht zien gaan want dan willen we de drie groendaken aanleggen.” Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste bewoners midden 2021 hun intrek kunnen nemen in dit groene paleisje aan de Schelde.