De Cobia doet als nieuwe vis zijn intrede in Belgische Gastronomie

Auteur: 
Gerard
< >
Cobia

COBIA OPEN BLUE
Wij kweken onze vis met de grootste zorg, en dat proef je! Cobia Open Blue is een vis die indruk maakt met zijn kwaliteit en smaak. Voor ons is het een erezaak om de vis in elke fase al het nodige te bieden met het oog op een optimale kwaliteit. Zo krijgt u gegarandeerd de zuiverste witte vis op uw bord, de gezondste en smakelijkste die op de markt verkrijgbaar is.

DE CULINAIRE TROEVEN VAN COBIA
Cobia Open Blue is een vis met heel wat gastronomische troeven. Zijn superieure sashimikwaliteit impliceert dat hij zowel rauw als gekookt te genieten is in talloze bereidingen. Met zijn rijke smaak en stevige textuur is hij ronduit uniek, ongeacht de bereidingswijze. Die eigenschappen maken hem tot de ideale bondgenoot van restaurateurs die graag nieuwe culinaire creaties willen uitproberen en ongekende smaakcombinaties op hun kaart wensen te zetten.

Cobia

BETERE VOEDING, BETER VOOR DE GEZONDHEID
Cobia Open Blue is zuiver, gezond en veilig – vrij van schadelijke stoffen, hormonen, kleurstoffen en pesticiden. Wij kweken onze vis in een stressvrije omgeving, met een geringe populatie en een sterke stroming. Het resultaat is een levendige vis, van nature rijk aan eiwitten en omega 3. Cobia Open Blue kan bogen op een hoog gehalte aan EPA- & DHA-vetzuren. Deze laatste bevorderen de werking van het hart- en vaatstelsel, de cognitieve ontwikkeling en ze gaan de veroudering tegen. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat Cobia Open Blue bijna twee keer meer EPA & DHA bevat dan Atlantische zalm verkregen door middel van aquacultuur (3,3 g / 100 g tegenover 1,82 g / 100 g). Open Blue voert regelmatig tests uit gedurende het volledige kweekproces om erop toe te zien dat de omstandigheden optimaal blijven.

Cobia wordt reeds verdeeld in Canada, in Québec, in de Verenigde Staten, in Hongkong en Japan. Nu is ook Europa aan de beurt na een lancering in Frankrijk, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en sinds kort ook in België. Binnenkort zou de distributie ook naar andere landen van de Europese Unie worden uitgebreid. De vis wordt vers verdeeld, in eerste instantie in de horecasector. In België treedt de onderneming ISPC-Océan Marée als verdeler op.

Links