Bestel uw duurzaam groentepakket via farmtohome

Auteur: 
Redactie
< >
boer Dries, eerste leverancier voor farmtohome
Groeten bij boer Dries
<
boer Dries, eerste leverancier voor farmtohomeGroeten bij boer Dries
>

Via farmtohome kunt u verse, biologische groentepakketten bestellen. De producten komen rechtstreeks van het veld van geselecteerde landbouwers. Initiatiefnemer Belgocatering speelt hiermee in op de behoeften van de consument, die steeds meer fan is van korteketenproducten.

Korteketenproducten

Volgens de WES-Consumeter is bijna de helft van de Belgen (46.4%) bereid om meer te betalen voor producten rechtsreeks van bij de boer. Daarnaast wil 41% meer betalen voor Belgische producten. Die groeiende interesse in korteketenproducten heeft zijn oorsprong in het belang dat consumenten hechten aan versheid en duurzaamheid. De productie en verkoop blijven lokaal waardoor er geen overbodige kilometers afgelegd worden. En omdat versheid centraal staat worden tussentijdse bewaring en verpakking tot een minimum beperkt.

Groenten van bij boer Dries

Belgocatering selecteerde boer Dries als eerste leverancier voor farmtohome. Dries Delanotte is vaste groenteboer bij Belgocatering. Hij doet met zijn boerderij aan Wild Farming in West-Vlaanderen. Hij stelt duurzaam gekweekte pakketten samen op zijn boerderij Le Monde des Mille Couleurs. De ‘farmtohome’-pakketten kosten 14,99 euro met daarin een 5-tal seizoensgroenten.

 Voorbeeldpakket:

  • 1 bundel radijsjes (rode mariekes)
  • 1 lentesla mix (paars mosterdblad, tuinkers, eetbloemen, paarse en groene mizuna)
  • 1 pakchoi
  • 1 bundel oranje wortels
  • 1 bundel prei

Dries legt uit: “Het is handenarbeid en maatwerk. We gaan terug naar het principe van voedsel zoeken in de wilde natuur. We gebruiken geen sproeistoffen en ik bied aan wat op dat moment van topkwaliteit is.” Ook de duurzame aard van het groentepakket is belangrijk. Volgens de WES-Consumeter betaalt 34% van de Belgen graag een meerkost voor biologisch gekweekte groenten.

Eenvoudig bestellen

Een pakket bestellen is eenvoudig door eenmalig een account aan te maken op de ‘farmtohome’ webshop. De boxen worden wekelijks geleverd. Klanten krijgen tot dinsdagmiddag de tijd om te bestellen. Het pakket staat net voor het weekend, op vrijdagnamiddag tussen 14 en 15 uur, klaar voor afhaling in 1 van de 6 publieke of 20 bedrijfsrestaurants van Belgocatering.