Baken verzet de bakens

Auteur: 
Redactie
< >
Baken

Tuinbedrijf Baken is al veertig jaar een gevestigde waarde met een gevarieerd gamma aan diensten. In dat polyvalente pakket zijn ontwerp, aanleg, onderhoud en beheer de 4 pijlers van een duurzame dynamiek die zich laat samenvatten in de slogan ‘sterk groenwerk’. Zaakvoerder Heidi Van der Weehe en partner Guido De Vos realiseerden recent een oude droom: het Hof van Lyere in Zandhoven wordt het elegante epicentrum van een waaier aan activiteiten. De Broechemse basis wordt dus verlaten, maar het attractieve aanbod en het groene gedachtegoed van Baken blijven intact.

‘Den hof’ en het hof

Heidi is bijzonder enthousiast als ze over het prikkelende project praat: “Guido en ik delen een passie voor historische gebouwen met prachtig aangelegde parken. In het Hof van Lyere kunnen we onze privépassie perfect verenigen met onze beroepsmatige bezigheden. Ik ga geen klassieke kasteeldame worden die passief geniet, wel een bezige businessvrouw: Baken blijft mijn corebusiness, maar in het kader van rendabiliteit en diversiteit staat er ook heel wat anders op het menu. Het spreekt voor zich dat we onze hand niet willen overspelen, maar dat we het domein en onze expertise met anderen willen delen. In die optiek is het een logische keuze dat we het aanwezige groen nieuw leven willen inblazen en met de begeesterde Bakenbende een pareltje van een parktuin willen aanleggen. Die tuin zal de sublieme setting worden van diverse publiekstrekkers zoals kerstmarkten en tuinbeurzen. Na een metamorfose, die respect voor het verleden verenigt met de noden van het heden, zullen het koetshuis en het jachthuis onderdak bieden aan een Bed&Breakfast.”

Meer gemak: het hele aanbod onder één dak

“Het domein zal niet alleen de thuisbasis worden van Baken, maar ook van een aantal nevenprojecten. We beheren studentenkoten en binnen-en buitenlandse vakantiehuizen en hebben naast een tuinbedrijf ook een poetsbedrijf. We gaan al die divisies figuurlijk en letterlijk samenbrengen op één locatie, waardoor we zelf efficiënter kunnen werken én we een ruimere en klantvriendelijke dienstverlening kunnen garanderen.”

Een toekomstgerichte transitie

De aankoop van en de plannen voor het Hof van Lyere passen perfect bij de dynamische denk -en doepiste van Baken. Het is de volgende stap in een toekomstgericht traject, waarin net een herstructurering en een professionalisering werden gerealiseerd. “Baken is inderdaad een bedrijf in beweging. Zelfs letterlijk, door de nakende verhuis. Voor Zandhoven kiezen impliceert Broechem ‘verliezen’. En we laten hier wel wat achter. Onze thuisbasis in Broechem is immers zo veel meer dan een kantoor: het is een visueel visitekaartje van de aanpak van Baken. Potentiële klanten belanden hier in een groene omgeving waarin heel wat te beleven valt en het gebouw zelf is het perfecte huwelijk tussen esthetiek en ethiek. Het is een geslaagde generale repetitie voor wat we in Zandhoven willen realiseren: aangezien we daar met een totaalrenovatie zitten, moet het mogelijk zijn om ook op onze nieuwe locatie indruk te maken zonder een grote afdruk na te laten. Ook in Zandhoven zullen we proberen om op een milieuvriendelijke manier aan energie en water te geraken.”

De essentie zal blijven: vakkundig maatwerk voor kmo’s en bedrijven

“We hebben een grote en gevarieerde klantenportefeuille, die we uiteraard graag en goed willen bedienen. Binnen ons cliënteel bestaat er heel wat variatie, maar kmo’s en bedrijven vormen het leeuwendeel en zijn ook onze specialisatie. Een transparante tarifering, een stipte service en sterk maatwerk zijn de speerpunten van onze aanpak, waardoor we de preferentiële partner zijn van heel wat bedrijven.”

Boek een tuinman: Baken staat ook paraat voor particuliere klussen op maat

Ook de ‘kleine klant’ blijft niet in de kou staan. Baken staat mee aan de wieg van ‘Boek een tuinman’, een flexibele formule die een kant en klare service biedt.
“Efficiëntie en laagdrempeligheid zijn de grote troeven: de klant maakt digitaal een keuze uit een aanbod aan diensten en legt meteen een concrete afspraak vast. Geen tijdrovend contact, wel een klusje dat professioneel en op het gepaste moment wordt aangepakt. Wie hulp in de tuin kan gebruiken, mag stoppen met zoeken en kan vanaf nu een tuinman boeken.”