Van een unieke locatie gesproken…

Organiseer je feest of event in hogere sferen in het Atomium

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Sinds de prachtige renovatie, die in 2006 afgerond werd, worden de bollen van het Atomium ook verhuurd voor feesten, evenementen, productlanceringen, vergaderingen, seminaries, optredens, teambuildings, gala-avonden,… van 10 tot 800 personen. Er zijn tal van combinatiemogelijkheden en wanneer uw tijdschema het toelaat, kunnen uw gasten eventueel ook de permanente en/of tijdelijke tentoonstelling in het Atomium meepikken.

Tussen 2003 en 2006 werd het Atomium grondig gerenoveerd en maakten de aluminium panelen aan de buitenkant plaats voor panelen in roestvrij staal. Er kwam moderne LED-verlichting van lichtdesigner Ingo Maurer. Ook de binnenkant kreeg een opknapbeurt waarbij bewust gekozen werd om de kleuren en de sfeer van de Wereldtentoonstelling van 1958 te behouden.

Sandra Libens: “Uw evenement in het Atomium is een unieke belevenis. U beleeft het in het symbool van België, in een monument van 102 meter hoog. Een panoramisch zicht over Brussel brengt u in hogere sferen. Nadat de zon is ondergegaan wordt u reeds feestelijk verwelkomd door de schitterende, feestelijke verlichting van het indrukwekkende gebouw. Er zijn in het Atomium vijf zalen die voor evenementen verhuurd worden. De zalen zijn beschikbaar vanaf 19 uur, na sluitingstijd van het Atomium, maar twee ervan kunnen ook overdag gebruikt worden. U biedt uw gasten niet alleen een evenement aan in één van de meest unieke locaties van België maar ook een mix van cultuur en geschiedenis door eventueel een geleid bezoek te combineren aan uw evenement. Het is bovendien mogelijk om heel het Atomium af te huren voor uw evenement.”

Goed gelegen, met voldoende parking

Het Atomium is centraal gelegen, vlakbij de autosnelweg, het centrum van Brussel, vlakbij de luchthaven en goed bereikbaar met tram en metro. ’s Avonds is er voldoende en gratis parkeergelegenheid op de Eeuwfeestlaan, maar het is ook mogelijk om een deel van de parking van Trade Mart te huren, op twee minuutjes wandelen van het Atomium.

Atomium, Atomiumsquare, 1020 Brussel, T 02 475 47 72, F 02 475 47 79

Nieuw auditorium naast het Atomium 

In december 2015 opent het Art & Design Atomium Museum, kortweg ADAM, waarin met de collectie van het Plasticarium, de roemrijke jaren van het plastic in de kijker zullen worden gezet, op een oppervlakte van zo’n 5.000 m². Ook kunst en design van de 20ste en 21ste eeuw zullen in ADAM aan bod komen. Het museum wordt ondergebracht in een deel van de Brussels International Trade Mart en zal ook een nieuw auditorium bevatten dat voor zakelijke doeleinden en events zal kunnen afgehuurd worden. 

Links