Natascha Wouterson ontwikkelde eigen slaapfilosofie

“Gebaseerd op drukverlaging op je lichaam”
Auteur: 
Nicole Verstrepen

Al meer dan negentien jaar werkt Natascha Wouterson met veel bezieling in de slaapbranche. Met Sleepwise, met vestigingen in Schilde en Kapellen, ontwikkelde ze een concept en -filosofie rond een gezonde slaap. “Wij geloven bij alles wat we doen in het verbeteren van je levenskwaliteit. Concreet verbeteren wij die door producten aan te bieden, die stijlvol en doordacht zijn, die ervoor zorgen dat je geen keuzestress hebt, én die een gezonde nachtrust garanderen. Een derde van je leven breng je in bed door. Weet dat dit derde deel de andere twee derde van je leven sterk beïnvloedt”, stelt ze. Van die slaapfilosofie wilde Ambassadeurs het fijne weten.

 

Waarom is het zo belangrijk om goed te slapen?

Natascha Wouterson: “Goed slapen sterkt je immuunsysteem. Tijdens de diepslaap worden bijvoorbeeld 75% van je witte bloedlichaampjes aangemaakt en tijdens de rem-fase verwerk je hetgeen je overdag hebt meegemaakt. Wanneer je je slaapfases goed doormaakt, voert je lichaam veel meer afvalstoffen af.”

 

Hoe breng je jouw slaapfilosofie in de praktijk?

Natascha Wouterson: “Het komt er bij ons op aan om de marktontwikkelingen goed in de gaten te houden. Per fabrikant duiken we in het assortiment en gaan we op zoek naar ‘the best of breed’, ofwel de beste producten uit de collectie van de fabrikant. De ene fabrikant is bijvoorbeeld goed in drukverlagende visco matrassen, waarbij een andere fabrikant eenvoudigweg de betere ‘soft-touch’ pocketveer matras op de markt brengt. Dit hele traject maken wij transparant, waardoor het gemakkelijk is om te beslissen. We werken met merken zoals Tempur, Carpe Diem Beds of Sweden, Swissflex, Leticia, Kreamat en Revor.”

Waarin onderscheiden de slaapsystemen zich, die jullie selecteren?

Natascha Wouterson: “We werken enkel met drukverlagende systemen, systemen waarmee de druk op je lichaam sterk verlaagd wordt, maar waarbij je lichaam toch goed ondersteund wordt. Je lichaam moet zich niet aanpassen aan het slaapsysteem. Het slaapsysteem moet zich wel aanpassen aan je lichaam. We zorgen ervoor dat je zenuwbanen niet klem gezet worden ’s nachts. Immers, wanneer je teveel druk krijgt op je zenuwbanen, ga je je draaien en keren en maak je de slaapfases niet goed door zodat je onrustig slaapt en minder goed uitgerust wakker wordt.”

 

Hoe werken die drukverlagende systemen precies?

Natascha Wouterson: “Er bestaan verschillende systemen bij de verschillende merken en ook in de waterbedden zijn er drukverlagende systemen. Het boxspring merk Carpe Diem bijvoorbeeld werkt met een speciale CS-veer, een handgemaakte veer waarbij bovenop de veer nog een extra latex kapje zit zodat deze pocketveer perfect op je lichaam kan reageren. We werken ook met natuurlatex (98%) die de grootste elasticiteit heeft en de vorm van je lichaam aanneemt.”

 

Jullie hebben ook meer dan zestig verschillende soorten hoofdkussens?

Natascha Wouterson: “Iedereen is anders en daarom hebben we ook zoveel verschillende hoofdkussens. Met het juiste hoofdkussen zijn vooral nek-en schouderklachten goed op te lossen. Zo zijn er voorgevormde of ergonomisch fysiotherapeutische kussens alsook onze comfort kussens, verkrijgbaar in verschillende diktes en in verschillende zachtheden. Vanzelfsprekend hebben we ook anti-allergische kussens, wasbare en niet-wasbare. Deze laatste bestaan uit latex materiaal, waar de huisstofmijt niet van houdt. Belangrijk is dan wel dat je je hoes regelmatig wast, op 60°, maar liever nog op 90°. Aanverwant vind je bij Sleepwise ook anti-allergische latex matrassen. Het is in elk geval belangrijk om bij je matras het juiste kussen en bedtextiel te kiezen. Bovendien kan je alle hoofdkussens bij ons thuis testen voordat je tot aankoop overgaat.”

 

En een bed is niet compleet zonder dekbedovertrek.

Natascha Wouterson: “Dekbedovertrekken, hoeslakens en matrasbeschermers zijn ook bepalend voor je slaapcomfort. Ook daarin zijn we gespecialiseerd. Weet dat 80% van je transpiratie niet van je matras komt, maar van de bedekking. Wie veel transpireert, kiest bij voorkeur niet voor dons, maar voor kasjmier of kamelenhaar. Het dons van een gans dient om de eitjes uit te broeden en daar mag geen wind of vocht doorkomen. Onder een dons kan het dus aardig broeierig worden. Kamelenhaar daarentegen past zich aan wisselende temperaturen aan. Overdag staat een kameel in temperaturen tot 50° Celsius en ’s nachts koelt het af tot onder het vriespunt. Samen zoeken we uit waar jij het beste onder slaapt.”

De medewerkers van Sleepwise maken eerst een deskundige slaapprofiel van je op en gidsen je vervolgens naar de juiste bedden. Onder het genot van een Nespresso of een wijntje uit de gezellige wijnbar kan je je keuze maken. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek ingericht. Natascha Wouterson: “Het is ons uitgangspunt om van je winkelbezoek een aangenaam moment te maken waarbij je zeker kan zijn van goed advies en een heerlijk bed voor een gezonde slaap. Je leven wordt er simpelweg beter van en dat is helemaal onze bedoeling.” (NV)

Sleepwise Schilde, Turnhoutsebaan 225, 2970 Schilde, T 03 385 31 21
Sleepwise Kapellen, Vredestraat 7 (winkelcentrum Promenade), T 03 605 32 13

EEN HANDIG GRATIS RAPPORT
Ga goed voorbereid op pad en vraag hier je gratis rapport aan over de 6 meest gemaakte fouten bij de aankoop van een matras of bed en hoe deze te voorkomen.

Voor meer informatie:
www.Happy2Sleep.be

Links