Interieur trend: strak en modern, maar met een warme toets

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Strakke interieurs met greeploze kasten en lades vormen nog altijd dé modetrend, maar we merken dat mensen dit steeds meer combineren met een warme toets en echt hout integreren. Hout geeft warmte aan een interieur. We zien dit trouwens ook voor de vloerbedekking. Laminaat maakt steeds meer plaats voor echt fineerhout. Fineerparket combineert de warmte en de echtheid van hout met de voordelen van laminaat. Het is ook zwevend te plaatsen, het klikt heel gemakkelijk in elkaar en is beschikbaar in veertien kleuren. Aan het woord is Yves Mollekens, al bijna twintig jaar actief in de totaalinrichting van interieurs.

Yves Mollekens richtte in 1996 een werkatelier in, in de voormalige bakkerij van zijn schoonvader in het centrum van Duffel. Zes jaar geleden bracht hij Molyvco onder in een gloednieuw en ruim pand met grote toonzaal in de Duffelse Nijverheidsstraat.
YVES MOLLEKENS: “Molyvco staat voor service, kwaliteit en maatwerk. We verzorgen de totaalinrichting van uw interieur van A tot Z, maar u kan bij ons ook alleen voor een kast terecht. We verzorgen keukens, badkamers, slaapkamers, dressings, maatmeubilair, wasplaatsen, tvmeubels, haardmeubels, gyprocwerken, binnendeuren, parketwerken,... Bij een complete verbouwing treden we ook op als coördinator voor de aanleg van elektriciteit, water,… Dit betekent dat u slechts één aanspreekpunt hebt en u niet zelf contact moet nemen met verschillende aannemers.”


Hoogglans in de lift
Yves Mollekens merkt dat naast het fineerhout ook hoogglans in de lift zit.
YVES MOLLEKENS: “Molyvco werkt nog met echt lakwerk, maar u kan ook opteren voor de variant Parapan, een hoogglansplaat die sterker, krasvaster, hygiënisch en bacterieel vrij is. We adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.”

Zolderinrichting
Twee ploegen van Molvyco zijn fulltime bezig met zolderinrichting.
YVES MOLLEKENS: “Tegenwoordig blijven de kinderen vaak wat langer thuis wonen en willen ze een eigen stekje op zolder. Wanneer ze de deur uit zijn, is het dan weer vaak leuk om de zolder voor uzelf in te richten als hobbykamer of als extra leefruimte.
Molvyco heeft ondertussen dan ook al heel wat zolders omgebouwd tot volwaardige leefkamers. De zolders worden luchtdicht gemaakt en correct geïsoleerd, eventueel voorzien van een Veluxraam of van een dakkapel en natuurlijk kunnen we ook voor de interieurinrichting zorgen.”

Wat de isolatie en de duurzaamheid van de projecten van Molyvco betreft, mag u op twee oren slapen. Twee jaar geleden behaalde Molyvco het label ‘Energiebewuste Aannemer’, uitgereikt door de Bouwunie. Naadloze inloopdouches Molyvco ontwikkelde recent een speciaal concept voor inloopdouches waarbij de tegels plaats gemaakt hebben voor Staron kunststof composietplaten.
YVES MOLLEKENS: “We maken zelf een douchebak op maat, waarop de wanden ter plaatse naadloos op deze bak worden gezet. Er zijn met andere woorden geen voegen meer die vuil kunnen worden, kunnen barsten of schimmel kunnen vertonen. (NV)

CUBELOCK VEROVERT DE WERELD
Binnen afzienbare tijd start Molyvco met de productie van CubeLocks, een innovatie van Luc Goderis (46) uit Bonheiden, zaakvoerder van Image Magnetics. Hij ontwierp een multiplexhouten kubus van 50x50x50 centimeter, waarmee je door middel van magneten zelf modulair kan gaan bouwen: een salontafel, dressing, opbergmeubel,…
YVES MOLLEKENS: “En één CubeLock kan je als zitmeubel gebruiken. De kubussen zijn ook zeer geschikt voor winkelen kantoorinrichting, standenbouw,...” Er is voor de CubeLock veel interesse vanuit de Verenigde Staten, Zweden, Zwitserland, Italië en Zuid-Korea. De distributierechten voor België en Nederland zijn in bespreking.

Molyvco, Nijverheidsstraat 39, 2570 Duffel, T 03 491 07 60, GSM: 0475 95 31 49, F 03 491 07 61

Links