Philip Knuts van topdesign keukens Studio Due

“Het mooie is dat je met rijke materialen heel stilistische meubels kan creëren”

Auteur: 
Nicole Verstrepen

“Het mooie aan de keukens en kastensystemen van onze merken Valcucine en Modulnova is dat je met rijke materialen heel stilistische, strakke meubels kan creëren waarin het bovendien zeer comfortabel én efficiënt werken is.” Interieurarchitect en bouwkundig tekenaar Philip Knuts van Studio Due, gevestigd op het Zuid in Antwerpen, leeft zich helemaal uit met de mogelijkheden van beide Italiaanse topmerken. “Beide merken hebben bovendien onlangs leuke nieuwigheden op de markt gebracht.”

De kasten van Valcucine kenmerken zich door hun aluminium frame waarop frontpanelen van twee millimeter (Riciclantica reeks) of vijf millimeter (Artematica reeks) verwerkt worden in gehard glas, laminaat, composiet, volkern,…

Philip Knuts: “Dit concept, dat gepatenteerd is, is absoluut warmte- en waterbestendig. U kan de panelen gedurende twee maanden in een bak met water zetten, ze zullen er volledig ongeschonden uitkomen.”

 

“Spirituele plaats”

De Italiaanse architect van Valcucine, Gabriele Centazzo, liet zich voor zijn nieuwe Genius Loci-keuken with Air Logica System inspireren door het ‘secretaire meubel’ met zijn traditionele onzichtbare laatjes.

Philip Knuts: “Genius Loci betekent spirituele plaats. Overzichtelijke laden en laatjes zijn belangrijk voor wie graag kookt. Gabriele Centazzo integreert ze net onder het werkblad. Deze laden kunnen in hetzelfde materiaal als de rest van de kasten uitgevoerd worden, maar ook in een contrasterend materiaal, zoals hout bijvoorbeeld. Ze kunnen ook ietwat schuin afgewerkt worden, wat het geheel meer karakter geeft.”

Met het Air Logica System kan je de hangkasten openen met een schuifelement naar boven. Deze kasten zijn zeer geschikt voor ruimtes met een iets lager plafond. Ze bieden extra veel bergruimte. Zo kan je op de onderste plank een fles rechtop plaatsen.

 

Modules combineren met Meccanica

Gabriele Centazzo ontwierp met Meccanica een concept waarbij je oneindig veel modules kan combineren en een keuken, berging, kantoor,… kan samenstellen volgens je eigen behoeften en budget. De modules zijn heel makkelijk demonteerbaar en je kan er later steeds stukken aan bijbouwen. Voor de fronten kan je kiezen tussen metaal, hout, natuurkleur, gebeitst in een kleurtje of… wasbare doek (met een handige sluiting in velcro).

Philip Knuts: “Het Meccanica concept is zopas uitgebreid met een volledige uitvoering in inox en je kan nu ook opteren voor notelaar. Gabriele Centazzo koos met Meccanica voor een concept dat veel zorg besteedt aan details, aan ergonomie en aan kwaliteit, een concept dat geconcipieerd werd om ons dagdagelijks leven te vereenvoudigen.”

Eén strakke wand, zonder onderscheid

Met ‘Float’ ontwikkelde het merk Modulnova een open- en sluitsysteem voor kolom- en lage kasten dat totaal onzichtbaar is, zodat je kasten samen als het ware één strakke wand vormen.

Philip Knuts: “Het gaat om dikke, massieve, houten panelen die in latvorm tegen elkaar gezet worden. Om de kasten te openen, volstaat het de open- en sluitlat in te drukken, waarna je de kasten kan openen. Aan de hoeken kan je eventueel werken met een hoekdeur, zodat meteen de hele hoek van de kast open is.”

 

Elektrotoestellen inbouw of vrijstaand

Voor de elektrotoestellen voert Studio Due de hoofdmerken Dietrich (Frans), V-Zug (Zwitsers) en Gaggenau (Duits), drie kwaliteitsmerken met een gegarandeerde service.

Philip Knuts: “In de Meccanica keukens en wasplaatsen van Valcucine is het ook mogelijk om je bestaande toestellen te integreren. Graag geef ik nog mee dat V-Zug zopas een nieuwe combi stoomoven in de markt gezet heeft, die werkelijk zijn gelijke niet kent. Deze oven heeft ook een conventionele warmtebron zodat het ook mogelijk is pizza, broodjes en patisserie te bakken.”

De keukens, badkamers, bergingen en meubelen van Studio Due worden met veel vakmanschap geplaatst en afgewerkt door Philip Knuts’ vennoot Paul Van den Bulck en hun technici.        (NV)

Studio Due
modern architecture by Contour
Vlaamse Kaai 85
2000 Antwerpen
T 03 237 99 42

Rimadesio, the power to inspire

Studio Due is ook verdeler van het Italiaanse kwaliteitsmerk Rimadesio, gespecialiseerd in glazen binnen- en schuifdeuren, dressings, tafels, televisie-, badkamer- en andere meubelen. 

Links