Ook ideaal voor events van bedrijven, verenigingen, serviceclubs

Feesten in een prachtig, historisch kader

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Feesten in een prachtig, historische kader waar een boeiende geschiedenis aan vast hangt, dat doet u in het Hof van Reyen in Boechout, Walter Pauwels en zijn echtgenote Monique Van den Bleeken kochten de eeuwenoude brouwerij aan in 1979 en werkten zes jaar aan de restauratie om ze in 1985 te openen als feestzaal. Vandaag heten hun zonen Pascal en Dominique u van harte welkom. Het Hof van Reyen is uitermate geschikt voor alle familiefeesten, maar ook voor seminaries, events, productlanceringen, lezingen en alle andere feestelijke gelegenheden.

In het Hof van Reyen heerst een ongedwongen, familiale sfeer. 
Dominique Pauwels: “We zijn een klein familiebedrijf, dat er een beperkte kostenstructuur op nahoudt. We doen alles zelf, de uitbating, het klaarzetten van de zalen, maar ook het onderhoud. Na de festiviteiten kuisen wij zelf alles op.”
Het Hof van Reyen heeft vier zalen.
1 De Brouwerszaal
Deze zaal is knus en gezellig en zal met zijn oude foto’s, gecombineerd met hedendaagse decoratie, de romantici onder ons zeker weten te bekoren. Wie opteert voor deze zaal kan bij goed weer samen met zijn gasten genieten van een receptie op de imposante binnenkoer.


De Orangerie
De renovatie van de Orangerie en de aanpalende tuinen in 1991 vormde het sluitstuk van de restauratie. De hemelshoge ramen laten een prachtige lichtinval toe en geven een prachtig uitzicht op het terras en de tuin. Deze zaal kan betreden worden via een sierlijke inkomhal met open haard.


3 De Oude Kroonzaal
De Oude Kroonzaal is warm en huiselijk, met een grote, open haard, tapijten op de grond en enkele leuke, comfortabele zetels waar enkele gasten indien nodig even kunnen verpozen.

4 De Ridderzaal
De Ridderzaal roept het meest de sfeer van de oude brouwerij op, met zijn bijzondere dakgebinte en zijn kleine mezzanine. Op de parkethouten vloer is het gezellig zitten.
Dominique Pauwels: “U kan bij het Hof Van Reyen terecht voor events vanaf 25 personen tot 300 voor een zittend diner en tot 800 voor een staande receptie. Grotere bedrijfsfeesten kunnen plaatsvinden door de verschillende zalen te combineren. Anderzijds kunnen de zalen ook onderverdeeld worden in vijf kleine ruimtes voor kleinere feesten en evenementen. Aan elke kant van het Hof Van Reyen beschikken we over een grote parking. Voor familiefeesten hebben we een aantal vaste menu-formules uitgewerkt, die u ook op onze website vindt. Voor bedrijfsevents werken we graag catering op maat uit.”

Handig om weten is dat u een feest in Hof Van Reyen kan combineren met een overnachting in een van de twee nabij gelegen Bed & Breakfast-gelegenheden. Grotere gezelschappen kunnen voor een overnachting met een shuttledienst overgebracht worden naar een hotel in Lier.    (NV)

Kom helemaal in de sfeer met de gratis oldtimer
Organiseert u een huwelijks- of jubileumfeest in het Hof van Reyen? Dan kan u uw dag een extra feestelijk cachet geven met de oldtimer van het Hof van Reyen, waarover u gratis mag beschikken. Als bruidspaar kan u zelf met een leuke oldtimer naar het gemeentehuis en/of de kerk karren en als jubilarissen wordt u indien gewenst door een exclusieve oldtimer met chauffeur opgehaald om u naar uw feestadres in het Hof van Reyen te begeven. 

Letterlijk terug leven in de brouwerij
De geschiedenis van het Hof van Reyen gaat terug tot in 1645 wanneer in een schepenbrief van de gemeente Boechout melding gemaakt wordt van ‘herberge De Croon’, een eigendom dat toebehoorde aan Hans of Jan Van Elzen en in 1946 verkocht werd aan diens neef Adriaan Van Elzen en zijn vrouw Marijke Faes. In de beschrijving van het eigendom lezen we dat het ging om een ‘Een hofstede met huijsinge, stalle, plantagien, boomgaerde, hove, lande, gronde, doernehagen, visputte, groot ½ bunder, met ook de brouwerij als op dezelfde stede gebouwd’ De laatste brouwer actief op het domein was Victor Heylen-Van Everbrouck. Hij staakte zijn activiteit in 1928. Er werd nog enkele jaren gewerkt met een ‘aftrekkerij’, maar daarna werd het eigendom verlaten… Tot de familie Pauwels het in 1979 aankocht en letterlijk terug leven in de brouwerij bracht.

Hof Van Reyen
Veldkant 14 en Oudebaan 39
2530 Boechout
T 03 455 08 94
info@hofvanreyen.be
www.hofvanreyen.be