De digitale architecten van JNV nodigen je uit:

“Experience the comfort of knowledge”

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Het woord domotica roept bij jou wellicht beelden op van een bad dat zich automatisch vult of van koffie die al heerlijk staat te pruttelen tegen het moment dat je je garage inrijdt. Natuurlijk behoort dit allemaal tot de mogelijkheden, maar zo ver hoef je niet te gaan om met domotica technologie het comfort in je woning of je bedrijf gevoelig te verhogen en je audiovisuele, IT- en mediasystemen met elkaar te laten communiceren. Digitale architect JNV is je custom installer voor alles wat te maken heeft met beeld, geluid en domotica.

JNV zorgt er met andere woorden voor dat je werk-, woon- en leefomgeving comfortabeler en gebruiksvriendelijker worden.

Peter Kok: “In kantooromgevingen b.v. gaat het over het audiovisueel inrichten van vergaderzalen, trainingslokalen, boardrooms,… het installeren van digitale bewegwijzering, het opzetten van een videoconferentiesysteem, het plaatsen van informatieschermen,…”

JNV heeft ook een eigen gebouwbeheersysteem ontwikkeld waarbij je met een eenvoudige app de technische kant van je bedrijfsgebouw of woning beheert en je energieverbruik controleert.

Robin De Schutter: “Met de app wordt alle techniek in een gebouw aan elkaar gekoppeld, de verlichting, de verwarming, het energieverbruik, en dit samen met je beeld- en geluidsystemen. De app laat je toe zuinig om te springen met energie en je energiekosten onder controle te houden. Wanneer er gedurende een bepaalde periode abnormaal veel water wordt verbruikt, zal het systeem een alarm geven zodat een waterlek meteen wordt opgespoord en niet pas wanneer de factuur komt.”

Peter Kok: “De software interface die we over je technische installaties leggen, communiceert met alle subsystemen en zal steeds zo duurzaam mogelijk te werk gaan. Wanneer de zon op de achtergevel staat, zal het systeem eerst de zonwering laten zakken en in tweede instantie pas de airco laten opspringen. Wanneer in de winter de verwarming aanslaat, zal het systeem je verwittigen wanneer er b.v. in een slaapkamer nog een raam openstaat.”

Met de tablet of smartphone

Dankzij smartphones en tablets wordt domotica vandaag heel toegankelijk.

Robin De Schutter: “Domotica is vandaag eigenlijk niet meer dan een moderne manier om je huis te bedienen. Het is een manier om de radio te kunnen aanzetten, zonder dat je uit je zetel moet komen, een manier om de verlichting aan te passen zonder dat je van je stoel moet opstaan, een manier om via je iPad je favoriete muziek uit de boxen te laten klinken,… Je kan kleinschalig met domotica starten en gaandeweg je systeem steeds verder uitbreiden.”

 

Nieuwbouw of renovatie?

Plan je een nieuwbouw voor je bedrijf of je woning, dan is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in het traject je digitale architect te contacteren.

Peter Kok: “Wij denken met je mee en vertalen je wensen en eisen in de aangepaste oplossingen. Wil je je favoriete muziek kunnen beluisteren in de badkamer? Kijk je graag naar de televisie wanneer je in je leefkeuken aan de slag bent? In onze oplossingen staat gebruiksgemak centraal. Het is belangrijk om hierover al vroeg na te denken. Het zou immers jammer zijn dat er al een casco woning staat waar nog aan moet gesleuteld worden om de nodige bekabeling te kunnen aanbrengen.”

Robin De Schutter: “Maar ook in bestaande gebouwen en woningen kan je hedendaagse technologieën inpassen en je verschillende technische systemen met elkaar laten communiceren, zonder dat er al te veel extra bekabeling moet komen.”

Een prachtig voorbeeld van de integratie van domotica in een bestaand pand is ’t Wit Huys in Grobbendonk, het interieur-architectenbureau waarin ook de Belgische vestiging van JNV gehuisvest wordt. Het pand is een oude herenwoning uit 1876 die prachtig gerenoveerd werd met respect voor de oude elementen en waarin de technologie van JNV perfect geïntegreerd werd. Je bent van harte welkom om er de technologie van JNV te komen beleven. De volledig ingerichte vergaderzaal kan bovendien afgehuurd worden.

 

Merkonafhankelijk

JNV is merkonafhankelijk. Voor elke gebruiker werkt JNV de juiste maatoplossing uit en door het remote beheer monitort JNV de techniekomgeving vanop afstand, zodat bij storingen onmiddellijk kan ingegrepen worden. JNV is ook actief in de educatieve en de zorgsector.  (NV) 

JNV werd 28 jaar geleden opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in ’s Hertogenbosch in Nederland. Sinds 2013 is er ook een vestiging in België. JNV stelt vandaag een dertigtal mensen te werk. “Er is zóveel kennis en kunde bij dit bedrijf, zó ontzettend veel liefde voor klank en geluid dat we hun passie hebben herkend in onze liefde voor het koken”, getuigde Sergio Herman nadat JNV de audiovisuele inrichting van The Jane realiseerde.

JNV
’t Wit Huys
Netestraat 4
2280 Grobbendonk
T 0471 797 391 (Robin) of T 0473 790 831 (Peter)

Links