De keuken wordt steeds meer geïntegreerd in de woonruimte

Auteur: 
Nicole Verstrepen

De keuken wordt vandaag steeds meer geïntegreerd in de woon- en leefruimte en vormt er als het ware een geheel mee. Daarbij wordt vaak geopteerd om voor zowel de keuken- als de woonkamerkasten dezelfde materialen te gebruiken. Wit voert de boventoon in de nieuwste woontrend en is heel mooi te combineren met massief eikenhout. Helemaal in bent u wanneer u het samenbrengt met zwart. Dit leidt tot prachtige resultaten.

De laatste jaren is de keuken geëvolueerd naar een extra leef- en woonruimte, waar het heerlijk toeven is en die een geheel vormt met de rest van uw interieur. De interieurarchitecten van Jansen Keukens staan u met raad en daad bij en informeren u graag over de mogelijkheden wanneer u toe bent aan een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer, een dressing of een nieuw interieur (ook voor kantoren).

Jan Jansen: “We zien een duidelijke trend naar strakke, greeploze kasten en lades, veelal in het wit, al dan niet gecombineerd met eikenhout. De witte deuren en lades in poederlak zijn mooi vlak en sterker dan in gespoten lak. De noesten en nerven van het eikenhout geven aan het geheel warmte en gezelligheid. Een bijzonder resultaat verkrijgt u wanneer u wit combineert met zwart. Natuurlijk creëert Jansen Keukens naast moderne, ook nostalgische, meer landelijke keukens.”

Tijdens een eerste gesprek informeren de interieurarchitecten van Jansen Keukens u over de mogelijkheden, de verschillende materialen, de werkbladen,...

Jan Jansen: “We bekijken hoe u uw keuken graag wil indelen, waar u wil koken, en waar u wil spoelen. Ook de loopbewegingen worden onder de loep genomen en we gaan na hoe de keuken het mooist tot uiting komt in de woning. De keuken moet er gezellig en aantrekkelijk uitzien, maar ook heel functioneel zijn natuurlijk.”

Op de computer kan u vervolgens als het ware rondwandelen in uw keuken in wording, ze langs alle kanten bekijken en overlopen waar u alles zal zetten.

Voor de kasten en lades zien we een aantal duidelijke nieuwe trends. Hang- en hoekkasten worden de laatste jaren vervangen door een kastenwand met handige lades.

Jan Jansen: “Met zulke ladenkasten dient u niet door de knieën te gaan wanneer u iets achteraan uit de kast wil halen. De laden kunnen bovendien met een Orga-Line indelingssysteem van Blum overzichtelijk worden ingedeeld. Onze lades worden standaard geleverd met rubberen pottenmatten.”

Kookeiland geeft keuken een leuk cachet

Zelfs bij renovatie is het vaak mogelijk om een leuk keukeneiland te integreren, zeker wanneer u een kleine uitbouw aan uw woning kan realiseren. Een kookeiland geeft een leuk en gezellig cachet aan uw keuken. De dampkap kan geïnstalleerd worden in een verlaagd plafond boven het kookeiland of in een luifel. Zo’n luifeldampkap kan zelfs voor een raam aangebracht worden.

 

Keukenbladen in keramiek, Corian®, beton,…

Jan Jansen: “Voor de keukenbladen wordt vandaag vaak gekozen voor het nieuwere keramiek. Dat is een heel dankbaar product, waarop je zelfs zonder probleem hete potten kan zetten. Daarnaast kan u ook opteren voor composiet, Corian®,… en wanneer het wat ruwer mag zijn, biedt ook beton mogelijkheden. Corian® is een massief materiaal dat ook geschikt is om wasbakken en wandpanelen in uit te voeren. Wandpanelen kunnen ook in gehard glas uitgevoerd worden waarbij de achterwand in een kleur naar keuze wordt gelakt. Geëmailleerde wanden zijn erg onderhoudsvriendelijk en bestand tegen alle temperaturen.”

 

Subtiele accenten in LED-verlichting maken uw keuken compleet.

Alle keukens en kasten worden bij Jansen Keukens vakkundig in het eigen atelier gemaakt overeenkomstig de RC-normering en door eigen plaatsers piekfijn geïnstalleerd. Jansen Keukens beschikt daarvoor over een team van meer dan twintig gedreven medewerkers. Kijken, kiezen en keuren kan u in de moderne twee verdiepingen tellende toonzaal van Jansen Keukens.    (NV)

Jansen Keukens
Hinnenboomstraat 1C
2320 Hoogstraten
T 03 314 21 10

Witte poederlak en donker eikenhout

Een mooi voorbeeld van een hedendaagse inrichting is het luxe appartement op de foto’s waar de witte kleur van de keuken doorgetrokken wordt in de hoge kast in de gang, in het tv-meubel en in het kantoormeubilair. Het witte wordt prachtig hier gecombineerd met donkere eik.  

Links