Bellevue Clinic

Uw referentiecentrum voor esthetische behandelingen en plastische chirurgie
Auteur: 
Nicole Verstrepen

In de Speelhofdreef in Schilde, vlakbij de bekende Bellevuedreef, zijn plastisch chirurgen Erwin Lemmens en Saskia De Smet van start gegaan met de Bellevue Kliniek. In deze privékliniek bieden zij plastisch-esthetische ingrepen aan, evenals een brede waaier aan esthetische behandelingen.

Dokter Erwin Lemmens is als plastisch chirurg verbonden aan het Heilig Hartziekenhuis in Mol en aan het KLINA-ziekenhuis in Brasschaat. Dokter Saskia De Smet werkt eveneens in het Molse Heilig Hartziekenhuis. In de Bellevue Kliniek focussen zij zich op anti-aging en contourverbetering. Dit gebeurt via een combinatie van esthetische behandelingen, zoals botox, fillers of huidverbetering via lasertherapie, en plastische chirurgie onder plaatselijke verdoving, zoals liposculptuur, ooglidcorrecties en facelift. Het principe van de Bellevue Kliniek is eenvoudig: het verlenen van gepersonaliseerde zorg, afgestemd op de specifieke noden en wensen van de patiënt, in een rustgevend, privaat kader. Ver weg van de drukke en soms stresserende ziekenhuissfeer nemen Dr. Lemmens en Dr. De Smet uitgebreid de tijd om te luisteren naar uw wensen, verwachtingen en vragen. In functie daarvan wordt een behandelingsplan opgesteld op uw maat.

Botox

Rimpels in het bovenste gedeelte van uw gelaat kan u laten behandelen met botulinetoxine.

Dr. Saskia De Smet: “Het gaat om de rimpels in het voorhoofd, de kraaienpootjes naast de ogen, en de fronsrimpels tussen de wenkbrauwen en net boven de neus. De onderliggende gelaatsspieren worden gedeeltelijk lamgelegd, waardoor ze niet meer zo sterk kunnen samentrekken en de rimpels gladgestreken worden. Via deze procedure kunnen ook de platysma banden, de twee verticale banden ter hoogte van de hals, de zogenaamde bunny lines of rimpels naast de neus, en de gummy smile, waarbij veel tandvlees zichtbaar wordt wanneer u lacht, gecorrigeerd worden.”

Fillers, liquid facelift en lipofilling

De rimpels en plooien in het onderste gedeelte van het gelaat en rond de mond worden op een andere manier aangepakt, namelijk door ze op te vullen. Immers, als we de spieren rondom de mond zouden verzwakken, kan dit moeite geven bij praten en eten. Ook volumeverlies ter hoogte van wangen en lippen kan gecorrigeerd worden door ze op discrete wijze op te vullen.

Dr. Saskia De Smet: “Bij de natuurlijke veroudering van het gelaat, bemerken we dat de plooien tussen neus en mond, en tussen mond en kin, geleidelijk aan dieper worden. Ook vormen zich fijnere rimpels rondom de mondhoeken, en heeft de mondhoek neiging om neerwaarts te gaan hangen. Ter hoogte van de wangen treedt een volumeverlies op door het dunner worden van de vetlaag, waardoor de jeugdige hartvorm van het gezicht verloren gaat, en de groeve tussen het onderste ooglid en de wang dieper wordt. Deze eerste tekenen van veroudering kunnen we corrigeren met een filler op basis van hyaluronzuur of met lichaamseigen vet, de zogenaamde lipofilling. De procedure met hyaluronzuur is een snelle behandeling met onmiddellijk resultaat, waarvoor u uw professionele of sociale activiteiten niet hoeft te onderbreken. Hyaluronzuur is een product dat van nature aanwezig is in het lichaam, maar wel gradueel door het lichaam wordt afgebroken. Deze behandeling dient bijgevolg om de negen tot twaalf maanden herhaald te worden. Opvulling met lichaamseigen vet geeft een permanent resultaat, omdat de ingebrachte vetcellen ingroeien op de plaats waar ze aangebracht worden. Bij deze procedure dient u echter rekening te houden met een zwelling en blauwe plekken ter hoogte van het gelaat gedurende een week. Het lichaamseigen vet wordt met een kleine liposuctie weggezogen uit de buik of de billen, vervolgens gereinigd en in het gelaat ingespoten. Dit gebeurt via een naald, er worden dus geen sneetjes gemaakt en het prikgaatje groeit vanzelf toe.”

Liposculptuur

U kan in de Bellevue Kliniek ook een volledige liposculptuur of liposuctie laten uitvoeren. Met deze ingreep worden lokale vetophopingen ter hoogte van de buik, heupen, dijen, knieën en onderkin aangepakt.

Dr. Erwin Lemmens: “Liposculptuur of liposuctie is vandaag de meest frequente esthetische ingreep wereldwijd. Dit is te danken aan de enorme evolutie en verfijning die deze procedure heeft doorgemaakt. De ingreep gebeurt in onze kliniek steeds onder plaatselijke verdoving, zodat de risico’s verbonden aan een algemene verdoving vermeden worden. Er wordt gebruik gemaakt van uiterst fijne canules of buisjes, met quasi onzichtbare littekentjes van hooguit 3mm tot gevolg. Bovendien is de Bellevue kliniek één van de enige centra in België die beschikt over een lipolyse laser, die de samentrekking van de huid na klassieke liposculptuur verder bevordert. Door het gebruik van minimaal invasieve technieken, wordt de herstelperiode na de ingreep aanzienlijk korter, en is de patiënt in staat om professionele en sportieve activiteiten te hervatten na enkele dagen.”

Lasertherapie

Kleuronregelmatigheden en textuurproblemen van de huid kunnen behandeld worden via lasertherapie.

Dr. Saskia De Smet: “Couperose, rode littekens, bruine ouderdoms- of pigmentvlekken alsook kleine spataders in de benen kunnen we corrigeren met onze vaatlaser. Met onze niet-ablatieve laser kunnen we ook de huidtextuur verbeteren, met verfijning van de poriën, vermindering van onregelmatigheden en een frissere, strakkere, stralende huid tot gevolg. Deze behandelingen worden volledig ambulant uitgevoerd. U kan dus meteen terug aan het werk. U dient er rekening mee te houden dat uw huid gedurende een dag of twee wat roder kan zijn, maar dit kan eenvoudig gecamoufleerd worden met make-up.”

Dr. Erwin Lemmens: “Grove onregelmatigheden in de huid, diepe acnelittekens en diepe rimpels rondom de mond en op de wangen behandelen we met de ablatieve of schaaflaser. Met deze behandeling wordt het oppervlakkige deel van de huid afgeschaafd, waarna de huid zichzelf terug herstelt vanuit de diepere lagen, en eveneens wordt gestimuleerd om collageen aan te maken. Het resultaat is spectaculair: een aanzienlijk fijnere, soepele huid, met duidelijke vervaging van diepe rimpels en littekens. Keerzijde van de medaille is de relatief lange genezingsfase van de huid, die ongeveer een tweetal weken in beslag neemt.”

Plastische chirurgie

De Bellevue kliniek beschikt eveneens over een volledig uitgeruste operatiezaal voor het uitvoeren van esthetische chirurgische ingrepen onder plaatselijke verdoving. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld ooglidcorrecties, facelift, halslift en armlift. Bij deze ingrepen worden de littekens steeds aangebracht ter hoogte van de natuurlijke huidlijnen, zodat ze minimaal zichtbaar zijn. Afhankelijk van het type ingreep dient U rekening te houden met een herstelperiode van één tot vier weken.  (NV)

Overweegt u een esthetische of een plastische ingreep? Dr. Erwin Lemmens en dr. Saskia De Smet staan voor u klaar om u verder informatie te verschaffen tijdens een eerste consultatie. Op basis van een verkennend gesprek en een klinisch onderzoek wordt gezocht naar de oplossing die het best aansluit bij de noden van uw lichaam en bij uw wensen en verlangens. Zij laten niet na om ook de beperkingen en mogelijke complicaties met u te bespreken zodat u een realistisch beeld van de gekozen behandeling krijgt en u teleurstellingen na de operatie vermijdt.

Bellevue Kliniek, Speelhofdreef 52, 2970 Schilde
Dokter Saskia De Smet, T 0475 22 81 54
Dokter Erwin Lemmens, T 0477 39 16 38

Links