Urban City a place of inspiration, to work, meet and play

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Op het hippe Eilandje in Antwerpen is met Urban City een nieuw concept rond werkruimte van start gegaan, waarbij duurzaamheid, sociale relevantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid hand in hand gaan. In Urban City kan u vaste of tijdelijke kantoorruimte huren en heel flexibel beschikken over extra vergaderruimte, maar u kan er ook terecht voor co-working space of voor de organisatie van een event, seminarie, vergadering of een feest, met een prachtig uitzicht op het MAS en op de jachthaven. Ambassadeurs kreeg een rondleiding in Urban City. “Hier hangt een fantastische vibe. Het moet hier heel fijn werken zijn,” was de reactie van onze redactrice achteraf.

Urban City is een vier verdiepingen tellend ruim, licht en luchtig gebouw, gelegen aan de Ankerrui in Antwerpen, met een snelle toegang tot de uitvalswegen en voldoende parkeergelegenheid in de buurt. 

Isabelle: “Op de tweede en de derde verdieping van ons gebouw zijn er flexibele kantoren, die op korte, middellange en lange termijn verhuurd worden. Het gaat om kantoren van 18, 20, 25 m² tot 150 en 300 m² die vanaf maandbasis kunnen gehuurd worden, met een contract dat maandelijks opzegbaar is. De kleine kantoren worden verhuurd aan een all-in prijs. Dit betekent dat u zich geen zorgen moet maken om contracten en rekeningen van energie, onroerende voorheffing, verzekering,… U weet met andere woorden perfect hoeveel u voor een welbepaalde periode betaalt en wanneer uw bedrijf groeit of krimpt kan hierop heel flexibel met kantoorruimte worden ingespeeld.

Urban City brengt zoveel mogelijk bedrijven bij elkaar, die iets voor elkaar kunnen betekenen, eenzelfde bedrijfsfilosofie en eenzelfde toekomstvisie hebben en samen een mooie synergie vormen. Op de eerste verdieping is het innoverende The Loop gevestigd (zie kader, red.).

Isabelle: “We vragen kandidaat-huurders steeds of ze effectief de gevraagde oppervlakte nodig hebben. Wij bieden voor piekperiodes extra werkplekken aan, een tijdelijk extra kantoor en uiteraard vergaderzalen. Ook een eigen keuken is overbodig.”

De co-working space van Urban City werd ondergebracht op de vierde verdieping. Daar kan u gedurende een uur, een halve dag, een dag, een week, een maand,… over een leuke werkplek beschikken. U kan daarbij rekenen op een onthaaldienst, alle nutsvoorzieningen, free wi-fi, een print-, scan-, kopie- en faxservice, koffie en frisdranken, het gebruik van de gemeenschappelijke keuken, een afgesloten lockerkast én het gebruik van het dakterras. 

Gebruikers die met de fiets of al joggend naar Urban City komen, kunnen zich douchen vooraleer ze beginnen werken.

Ook discreet vergaderen

In Urban City kan u beschikken over vergader- en overlegruimte van 2 tot 150 personen voor enkele uren, een halve dag, een dag, een week, een maand,… met alle technologische faciliteiten. Het Urban City pand is licht en heeft grote ramen, maar discreet vergaderen kan ook, zonder inkijk. 

Gemeenschappelijke keuken

Isabelle: “In de gemeenschappelijke volledig uitgeruste keuken, die aansluit op de hippe (espresso) refter kunnen onze gebruikers iets lekkers klaarmaken, iets opwarmen op het fornuis of in de oven of iets bewaren in de koelkast.

Seminaries en feesten

De vierde verdieping biedt ook een eventlocatie van 400 m² met een adembenemend uitzicht, waar u events, seminaries, productvoorstellingen, bedrijfsfeesten, privéfeesten,… tot 150 personen kan organiseren. Hiervoor voorziet Urban City zelf aangepaste catering, maar u kan ook samenwerken met een cateraar naar keuze, die kan beschikken over de professionele keuken met koelcel.

Virtueel kantoor

U kan Urban City ook als correspondentieadres voor uw bedrijf gebruiken. In de democratische maandelijkse huurprijs is het gebruik van het adres op uw briefwisseling inbegrepen, evenals een telefoonpermanentie, een berichtenservice, een standaard postbehandeling, een naambordje op de bel en u kan ook gebruik maken van de vergaderruimte.

Urban Farm

Op de dakverdieping van Urban City wordt momenteel een Urban Farm aangelegd. Isabelle: “Daar kunnen onze gebruikers elkaar ontmoeten, even verpozen, iets bespreken, maar… ook ontspannend mee tuinieren. 
We plannen er onder andere een kruidentuin, waarvan we de oogst in onze keuken kunnen gebruiken.”    (NV)

Urban City, ook de thuishaven van The Loop

Ook The Loop, het nieuwe kenniscentrum van RetailDetail, heeft onderdak in Urban City. The Loop is een experience platform, een futuristische winkel, waar het winkelen van de toekomst wordt gesimuleerd, gedemonstreerd en getest. RetailDetail wil met The Loop professionals in retail inzicht verschaffen in hoe de consument in de toekomst zal shoppen en hoe ze hun businessmodellen daarop moeten afstemmen. 

Links