Italiaans topdesign krijgt een nieuwe definitie met Meccanica systeem van architect

Gabriele Centazzo
Auteur: 
Nicole Verstrepen

Met de klimatologische uitdagingen van vandaag is het nodig dat we onze economische ontwikkeling herdenken en opnieuw definiëren. Dat is de mening van Gabriele Centazzo, architect van het Italiaanse topdesign merk Valcucine. Met het merk ‘Demode, engineered by Valcucine’ wil hij een duurzaam antwoord bieden aan de groeiende consumptie van schaarse grondstoffen en de toenemende uitstoot van schadelijke emissies. 

Want wat is het mooiste talent van een designer? Dat hij iets onnodig ontwerpt voor slechts enkele ‘happy few’ of dat hij materialen, functionaliteit en schoonheid combineert in een concept voor iedereen?” stelt hij. 

‘Demode, engineered by Valcucine’ wordt verdeeld door Studio Due, het hippe adres op het Antwerpse Zuid voor keukens, badkamers, meubelen op maat en binnendeuren.

Philip Knuts zaakvoerder van Studio Due is zeer enthousiast over het concept en heeft er al mooie resultaten mee neergezet. 

Philip Knuts: “Valcucine is een echt topmerk. Samen met drie industriëlen heeft architect Gabriele Centazzo een uniek concept uitgewerkt waarbij ze een aluminium frame ontwierpen waarop ze frontpanelen van slechts twee tot vijf millimeter dik verwerken. Met het aluminium frame zijn de fronten volledig warmte- en waterbestendig. Dit concept, waarop trouwens een patent rust, heeft Gabriele Centazzo doorgetrokken naar het Demode-concept en gecombineerd met zijn uniek Meccanica systeem. Met dit systeem kan je oneindig veel modules combineren en een keuken, berging, kantoor,… samenstellen volgens je eigen behoeften en budget. De modules zijn heel gemakkelijk demonteerbaar en je kan er later ook steeds stukken aan bijbouwen.

Voor de kastdeuren en lades van het Meccanica systeem heeft u de keuze uit drie systemen. Philip Knuts: “U kan kiezen voor deuren in hout, in natuurkleur of gebeitst in een kleur naar keuze, voor deuren in metaal, ook in een kleur naar keuze of voor deuren in doek, jawel. Deze zijn heel origineel, ook verkrijgbaar in leuke kleurtjes en met de handige sluiting in velcro kan je ze ook wassen in de wasmachine.”

De deuren en laden kunnen met uitgespaarde grepen geleverd worden, of met een metalen greep. Voor de leggers in de rekken kan u opteren voor glas of melamine.

Inbouw- of vrijstaande elektrotoestellen

In de Demode by Valcucine keuken kan u elektrotoestellen inbouwen of vrijstaand plaatsen, wat ook tot toffe effecten kan leiden. Studio Due voert voor elektro de hoofdmerken De Dietrich (Frans), V-Zug (Zwitsers) en Gaggenau (Duits), stuk voor stuk kwaliteitsmerken die verdeeld worden aan correcte prijzen en met een gegarandeerde service, maar het is ook mogelijk om uw bestaande toestellen in uw Demode keuken of berging te integreren. 

Philip Knuts: “Met een Demode by Valcucine keuken haalt u gegarandeerd Italiaans topdesign in huis aan een minderprijs van 20 tot 30%.

Architect Gabriele Centazzo: “Wij geloven sterk in een democratisch en humanistisch design, speciaal geconcipieerd om ieders dagdagelijks leven te vereenvoudigen. Demode wil veel meer zijn dan een ‘Made in Italy’-merk. We besteden dan ook veel zorg aan de details, aan de ergonomie en aan de kwaliteit van het product, dit met respect voor onze omgeving, maar we willen tegelijkertijd het tastbaar bewijs leveren dat het mogelijk is om de toekomst te hertekenen en een nieuwe cultuur te introduceren.” 

Ook Modulnova en Rimadesio

Studio Due voert naast Valcucine en Demode by Valcucine ook de merken Modulnova en Rimadesio. Modulnova is vooral gespecialiseerd in keuken-, badkamer- en livingmeubelen terwijl Rimadesio een kwalitatief merk is voor glazen binnen- en schuifdeuren en dressings alsook voor tafels, televisie-, badkamer- en andere meubelen.

De keukens en andere meubelen van Studio Due worden vakkundig geplaatst en afgewerkt door Philip Knuts’ vennoot Paul Van den Bulck en zijn team.    (NV)

Links