Hotelaccommodatie ook ideaal voor toeristische arrangementen

Domein Den Rooy feesten en vergaderen in alle rust en groen

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Verscholen in de prachtige bossen van de Noorderkempen, op een natuurdomein van, jawel, 58 hectare met bossen en vijvers, vind je Den Rooy, een authentiek landhuis daterend uit de negentiende eeuw, dat stijlvolle seminariefaciliteiten in huis heeft, een luxueus feestadres is én 23 kamers herbergt, die overnachtingsmogelijkheden bieden voor de feestvierders of seminariedeelnemers, maar ook ideaal zijn voor toeristische weekendjes weg en arrangementen.

Domein Den Rooy is misschien wel het best bewaarde geheim van de Noorderkempen. Het natuurgebied en het landhuis kwamen drie jaar geleden in handen van eventorganisator Jan De Ridder en twee partners. 

Jan De Ridder: “Den Rooy was eigendom van een grote verzekeraar en op dat moment al 26 jaar een seminariecentrum met kamers om te overnachten. De verzekeraar gebruikte het voor alle seminaries, meetings, vergaderingen en aanverwante activiteiten. Dat is uiteraard nog steeds zo. Bedrijven vinden hier een uitstekende accommodatie met vier vergaderzalen met diverse capaciteiten. Minder bekend is dat Den Rooy ook een prachtig feestadres is én een leuke tip voor een weekendje weg of een toeristisch arrangement. Met mijn achtergrond als eventorganisator ga ik er prat op dat elke activiteit in Den Rooy een prachtige beleving wordt.

Vergader- en seminariefaciliteiten

In alle vier de vergaderzalen van Domein Den Rooy is airconditioning aanwezig en elke zaal is standaard uitgerust met een flipchart en projectiescherm. In twee zalen wordt een LCD-projector gratis ter beschikking gesteld en extra audiovisueel- en geluidsmateriaal kan op aanvraag tegen democratische prijzen gehuurd worden.

3D-hunting

Omdat de boog niet altijd gespannen moet staan, heeft Domein Den Rooy een aantal ontspannende concepten uitgewerkt om het seminarie of de vergadering even te doorbreken. Een van die activiteiten is ‘3D-hunting’. 

Jan De Ridder: “Bij 3D-hunting staat de boog wel opnieuw gespannen, maar dan letterlijk, want de deelnemers gaan met een echte pijl en boog op jacht langs een parcours met kunststoffen dieren. Je kan het vergelijken met een golfparcours waarbij de deelnemers van het ene mikpunt naar het andere wandelen. Wie de beste score haalt, wint. Naast 3D-hunting kan je ook kiezen voor een ritje met de Segway, voor een GPS-wandeling,… of voor een andere activiteit.

Feesten met stijl

In samenwerking met Flandria Rent uit Rumst heeft Domein Den Rooy in de tuin een permanente luxueuze feesttent geplaatst waar stijlvolle bedrijfs- en andere feesten kunnen georganiseerd worden. Het hoofdgebouw dient als ontvangstruimte waarbij het aperitief eventueel ook op het terras kan genomen worden, waarna de gasten dan over de rode loper naar de feesttent wandelen. De zijkant van de tent is transparant en ziet uit op de mooie vijver. Bij goed weer kan de tent open en zit je tegelijkertijd binnen en buiten. De feestlocatie is uitgerust met een eigen keukenruimte, toiletten en vestiaire en beschikt ook over een standaard geluid en licht set up en een dj-set. 

Jan De Ridder: “Voor een zittend diner biedt de feesttent plaats tot 200 mensen, voor een staande receptie of walking dinner is dat 250 mensen. In eigen beheer verzorgen we verfijnde catering tot 50 mensen. Voor meer dan 50 mensen werken we samen met een aantal geselecteerde partners. Alles is mogelijk, van een ongedwongen barbecue, tot haute cuisine, met verschillende gangen. Onlangs vertrouwde een bruidje me toe dat haar huwelijksfeest precies geworden is wat ze er zich van had voorgesteld. Een mooier compliment kan je toch niet krijgen?

Toeristische arrangementen

Op een boogscheut van de wandel- en fietsknooppuntennetwerken in de regio is Domein Den Rooy ook een origineel adres voor toeristische overnachtingen. De 23 kamers zijn alle uitgerust met een badkamer, televisie en minibar. ’s Anderendaags wacht een schitterend ontbijtbuffet. 

Domein Den Rooy onderzoekt momenteel ook de mogelijkheden om expats of buitenlandse werknemers of gasten van bedrijven in de regio voor korte tijd te laten overnachten of voor langere tijd te huisvesten.    (NV)

Links