ZENITH, luxeappartementen met instant vakantiegevoel

Met prachtig uitzicht op het mooie Galgenweel
Auteur: 
Nicole Verstrepen

Tinne Deblieck, de vriendelijke medewerkster van bouwonderneming en projectontwikkelaar Vooruitzicht, neemt ons mee naar het modelappartement van Zenith, een mooi project met luxeappartementen dat momenteel volop ontwikkeld wordt op Linkeroever. We nemen de ruime lift en staan even later in de living op de derde verdieping. Ik word meteen aangetrokken door de grote schuiframen die uitgeven op een groot terras en kijk mijn ogen uit. Recht voor mij zie ik een zeilbootje voorbij varen op het Galgenweel, de grootste zeilplas van Antwerpen. Onder mij zie ik niets dan groen, met mooie wandelpaden waarop iemand rustig komt voorbij gejogd en tussen de bomen door ontwaar ik het Vlinderpaleis, de Boerentoren en de Kathedraal. “Heel gek, maar ik krijg plots een vakantiegevoel over mij”, zeg ik tegen Tinne. 

Het Zenithproject, een ontwerp van de gerenommeerde Brusselse architect Marc Corbiau, bestaat uit acht blokken met vijf of acht verdiepingen, met op elke verdieping twee grote, luchtige luxeappartementen (met twee of drie slaapkamers, twee badkamers en een of twee terrassen). U beschikt per appartement ook over een ruime berging en u kan ook een privé-garagebox aankopen. Inbegrepen zijn de volledig geïnstalleerde keuken en de luxueus  afgewerkte badkamers.

 

Tinne Deblieck: “De afwerking is zeer hoogstaand waarbij u de keuze hebt uit vier stijlen:  color (met kleurrijke accenten), nature (zachte aardetinten), pure (met veel wit en grijs) of classic (waarbij het wat klassieker mag). Onze interieurarchitecte staat u graag bij en in aanloop naar de dag dat u uw intrek in uw nieuwe woonst neemt, kan u gratis drie workshops bijwonen rond interieurinrichting, het kiezen van raamdecoratie, verlichting, verf- en kleuradvies,… We zien dat de deelnemers aan deze workshops het ook fijn vinden om reeds kennis te maken met hun toekomstige buren.” 

Wenst u extra ingemaakte kasten, dan kan u daarvoor terecht bij de eigen schrijnwerkerij van Vooruitzicht. 

 

 

Op drie minuten van het stadscentrum, vlakbij de autosnelweg

De Zenith-appartementen zijn niet alleen op zich goed gelegen, namelijk in het groen en heerlijk rustig, maar ook economisch zijn ze erg interessant gelokaliseerd, op nauwelijks enkele minuten van de afrit van de autosnelweg én met het openbaar vervoer staat u na drie haltes in het centrum van Antwerpen. Ook met de fiets of te voet is Antwerpen via de voetgangerstunnel vlakbij. Via de autosnelweg bent u ook snel in Brussel, Gent of in het Antwerpse havengebied. 

Nieuwe wijkontwikkeling

Vlakbij het Zenithproject bouwt Vooruitzicht momenteel ook aan een geheel nieuw stadsdeel, de Regatta-wijk, waar in totaal 1.100 appartementen en 450 woningen (met stadstuin) verrijzen, met plaats voor vierduizend nieuwe inwoners. Een driehonderdtal mensen heeft ondertussen reeds zijn intrek genomen. In de nieuwe wijk openden reeds een krantenwinkel en een apotheker de deuren en ondertussen is Vooruitzicht ook begonnen met de bouw van een seniorencampus. De eerste fase van het grote nieuwe park is reeds afgewerkt; er komt ook nog een grote supermarkt, een nieuwe school, enkele kantoren, een hotel én een waterthemapark. In de nabijheid zijn nu reeds een sporthal, een bowlingcenter en een theater gevestigd. De Regattawijk en het Zenithproject vormen samen  een mooie nieuwe parel aan de kroon van de stad Antwerpen.

Luxeappartementen langs de Schelde in Hemiksem

Een ander opmerkelijk project met luxeappartementen van Vooruitzicht is gelegen langsheen de Schelde in Hemiksem. Daar gaat het om zeven blokken met luxeappartementen met een, twee of drie slaapkamers, ontworpen door Poponcini & Lootens, grote namen in de architectenwereld. Vooraan zien de appartementen uit op de Schelde, achteraan op natuur met een aantal vijvers.
Gaat u met Vooruitzicht in zee, dan kiest u voor een pak ervaring. Het bedrijf werd opgericht in 1905 en viert volgend jaar dus zijn 110-jarig bestaan. De naam die het bedrijf oorspronkelijk had, Hypotheekbank Vooruitzicht, werd eind de jaren zestig gewijzigd in Bouwonderneming Vooruitzicht. Sindsdien investeert Vooruitzicht meer en meer in projectontwikkeling en groeide dit vandaag uit tot de kernactiviteit.   (NV)

Vooruitzicht NV
Leopold De Waelplaats 26 - 2000 Antwerpen
T 03 260 95 95

Links