Zeg niet zomaar biefstuk tegen de steaks van restaurant De Veehandel

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Neen, je zegt niet zomaar ‘biefstuk’ tegen de botermalse steaks uit Frankrijk, Schotland, Spanje, Noord-Nederland of tegen onze eigenste witblauwe rib-eye, die geserveerd worden in restaurant De Veehandel. De steaks zijn afkomstig van runderen die een vrije uitloop hebben en zich tegoed hebben gedaan aan mals gras. Het vlees ondergaat vervolgens een speciaal rijpingsproces waardoor de smaak zoveel intenser wordt. Het oud-Franse interieur van De Veehandel, met veel hout en veel spiegels, en de gemoedelijke sfeer die er hangt, maken uw unieke culinaire belevenis compleet. 

Wanneer u de menukaart openslaat van De Veehandel merkt u al meteen dat u niet in een gewoon restaurant bent beland. U bent er absoluut aan het juiste adres wanneer u van een mals stukje steak houdt, wat niet wil zeggen dat vegetariërs of liefhebbers van vis niet welkom zijn. 

Maar zoals gezegd komen liefhebbers van een lekker stukje rundsvlees in De Veehandel uitgebreid aan hun trekken. Een van de specialiteiten is de ‘Limousin’, een côte à l’os voor twee personen. Dit vlees is afkomstig van 100% biologisch gekweekte runderen. Het Limousin ras vindt zijn oorsprong in de streek van Limoges, in Zuid-Frankrijk. Het gaat om een vleeskoe die tot de Franse superieure kwaliteitsrunderen behoort en die wordt opgekweekt zonder dat er kunstmatige ingrepen aan te pas komen om het dier snel te laten groeien.

Dry Aged Beef

Een andere specialiteit is de dry aged beef, die in een donkere ruimte met een luchtvochtigheid van 85% en een temperatuur tussen 0 en 3 graden verder tot rijping komt. Het vlees droogt op deze manier wat in, waardoor het malser en intenser van smaak wordt. De Holsteiner steak bijvoorbeeld is afkomstig uit het noorden van Nederland en heeft een rijping van acht weken achter de rug. Het vlees is zeer doormarmerd en heeft een zeer intense smaak. Ook de Black Aberdeen Agnus rib-eye uit de Schotse Highlands heeft acht weken gerijpt. De Aubrac rib-eye is dan weer afkomstig van de hooglandweiden van de Aubrac in Frankrijk. Deze runderen voeden zich van mei tot september met sappig gras en worden niet bijgevoederd met maïs of gerst. Zo behouden zij hun uitgesproken smaak.

Exclusieve wijn voor De Veehandel

De Veehandel heeft een uitgebreide wijnkaart met wijn aan democratische prijzen, maar graag licht Ambassadeurs een speciale wijn uit het rijtje: de Baronesa Gran Reserva Malbec 2006, die exclusief bij De Veehandel te drinken is. Deze wijn kwam tot stand dankzij de samenwerking van vier partijen. Rolando Lazzarotti, een van de beste oenologen uit Mendoza, stelde de wijn voor ons samen. Roberto Bonfanti stond in voor de rijping en de botteling. De Belgische kunstschilder Dirk Eelen ontwierp voor ons het etiket en Buenovino gaf de wijn een naam en introduceerde hem in ons land.

De combinatie van diverse smaken als rozijnen, gedroogde pruimen, zwarte braambessen en specerijen met een toets van kweepeer zorgt ervoor dat deze wijn perfect samengaat met gebakken of gegrild vlees.

Een mooie geschiedenis

De geschiedenis van restaurant De Veehandel gaat al even terug. Het 
gelijkvloers van het gebouw was oorspronkelijk een vleeshal waar een groothandelaar het vlees van het toen tegenoverliggende liggende
 slachthuis verkocht. Rond de jaren vijftig werd het gebouw een café, waar je later ook een stuk vlees kon eten. Vandaag wordt restaurant De Veehandel bezocht door ‘gourmets’ uit alle Vlaamse provincies. 

Ook voor (bedrijfs)feesten of groepen

Enkele maanden geleden werd De Veehandel uitgebreid met het naastliggende pand, waar voorheen restaurant ’t Duveltje gevestigd was. Deze nieuwe ruimte, die eveneens in Franse stijl werd ingericht, biedt plaats aan 45 personen. De ruimte is ideaal voor groepen of voor (bedrijfs)feesten.    (NV)


Tip 1: Combineer uw Sportpaleisconcert met een etentje in De Veehandel

Gaat u naar een concert in het Sportpaleis? De Veehandel is daar niet ver vandaan en verzorgt een shuttledienst zodat u vooraf aan uw avondje uit eerst lekker kan eten. De Veehandel heeft hiervoor een speciaal evenementenmenu samengesteld, met een inclusief dranken-formule. Na het optreden wordt u met de shuttle terug tot aan het restaurant gebracht, waar u in uw eigen auto kan stappen. 

Tip 2: Combineer uw etentje in De Veehandel met een WK-wedstrijd van de Rode Duivels

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal staan er in het nieuwe gedeelte van De Veehandel alsook op het verwarmde terras grote schermen waarop de wedstrijden van de Rode Duivels worden geprojecteerd. Voetballiefhebbers hoeven dus tijdens de matchen van onze Duivels niet thuis te blijven en kunnen in een sfeervol kader hun buikje rond eten, zonder de andere eters in De Veehandel te storen.


 

De Veehandel - Lange Lobroekstraat 61 - 2060 Antwerpen
T 03 271 06 06 - F 03 271 06 06

Gesloten op zaterdagmiddag en op zon- en feestdagen, 
behalve op Kerst- en Nieuwjaarsavond. 

Links