Woonplanners ontwikkelt residentiële nieuwbouw- projecten op toplocaties

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Woonplanners is een familiaal bedrijf dat reeds een kwarteeuw toplocaties verwerft voor residentiële nieuwbouwprojecten en vervolgens de verantwoordelijkheid draagt voor de verkoop. Onder impuls van de nieuwe COO Mike Wildemeersch verhuisde het bedrijf een dik half jaar geleden naar een nieuwe locatie langsheen de Prins Boudewijnlaan in Edegem en nam het ook een nieuw logo en een nieuwe huisstijl aan. Het hedendaagse, frisse en kleurrijke imago van Woonplanners laat duidelijk een nieuwe wind door het bedrijf waaien. “Nu we prominent langs de Prins Boudewijnlaan zitten, zijn er mensen die verbaasd zijn dat we al 25 jaar op de markt zijn”, stelt Mike Wildemeersch.

Het logo mag dan wel nieuw zijn, aan de missie en de visie van oprichter Louis Convents van Woonplanners werd niet getornd. Als projectontwikkelaar ziet Woonplanners het als zijn missie om de ideale voorwaarden te creëren voor toekomstige tevreden bewoners en investeerders. Woonplanners zet de wensen van zijn klanten om in een duurzame woning op maat, tegen een correcte prijs, én met een aantoonbare kwalitatieve meerwaarde. De projecten worden gestuurd volgens een grondige marktkennis en rekening houdend met de omgeving. 

Mike Wildemeersch: “Concreet koopt Woonplanners gronden aan op mooie en interessante locaties, waar we nieuwe projecten op laten uittekenen, die we vervolgens verkopen. Heeft u zelf grond en weet u niet goed wat u precies moet doen om er een huis of verschillende woningen of appartementen op te zetten, dan ondersteunt Woonplanners u vanaf het prille begin tot u een bouwvergunning verkrijgt. Dit betekent dat wij uitzoeken wat er precies gerealiseerd mag worden, aan welke voorschriften, en wij zorgen tevens voor alle nodige documenten en administratieve processen, zodat u met een gerust gemoed aan de slag kan gaan. Woonplanners neemt ook de promotie en verkoop op zich van nieuwbouwprojecten gerealiseerd door derden. We hebben daarvoor een mooi verkoopkantoor en gekwalificeerde medewerkers ter beschikking.

Project ‘Corneel’: trendy appartementen vanaf 183.000 euro

In de Corneel Franckstraat in Deurne, op de grens met Wommelgem en Borsbeek, start aannemer D’Hulst half augustus met het project ‘Corneel’, een meergezinswoning met 25 appartementen waaronder vier prachtige penthouses, ontworpen door M2 architecten. 

Mike Wildemeersch: “Dit project is heel rustig gelegen, in een doodlopende straat en palend aan open groene ruimte, maar toch op nauwelijks enkele minuten van de autosnelweg en dichtbij winkels en horecazaken. We hebben gekozen voor een strakke, moderne architectuur en een mooie mix van appartement met één, twee of drie slaapkamers en vier mooie, grote penthouses van minimum 120 m². De appartementen hebben allemaal een tuin of terras. Het terras van een van de penthouses is wel 60 m² groot. Ondergronds bevinden zich autostaanplaatsen, met of zonder bijhorende berging, alsook aparte bergingen en fietsenstallingen.

Mike Wildemeersch vertelt nog dat Woonplanners er steeds bewust voor kiest om ruim en praktisch te bouwen. Mike Wildemeersch: “We opteren steeds voor entiteiten die tegelijkertijd aantrekkelijk zijn om in te investeren en om in te wonen. Onlangs was er nog een echtpaar dat in een appartement investeerde als belegging, maar te kennen gaf er later zelf in te willen gaan wonen. Het Corneel-project is trouwens ook zeer geschikt als investering, met een goed huurrendement van 3,5%.”
Woonplanners heeft momenteel 22 projecten lopen en is volop aan de slag voor alweer veertien nieuwe. Mike Wildemeersch: “We hebben vandaag een portfolio van ongeveer 500 appartementen en 200 woningen, gericht op de zuidrand van Antwerpen, vooral in Kontich, Edegem, Mortsel, Berchem, Hove, Boechout, Niel en Schelle.”

Bestaand vastgoed

Voor de verhuur en verkoop van bestaand vastgoed kan u terecht bij zusterbedrijf Promocon Vastgoedbank, dat, met kantoren in Mortsel, Edegem, Kontich, Borgerhout en Deurne, uitgegroeid is tot de tweede grootste makelaarsgroep van de provincie Antwerpen (T 03 443 21 15 – www.promocon.be). Woonplanners en Promocon stellen samen 28 mensen te werk.    (NV)


Woonplanners
Prins Boudewijnlaan 53 - 2650 Edegem
T 03 444 99 11 - F 03 444 99 19

Open van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 12.30 
en van 13.30 tot 18 uur, zaterdag van 10 tot 16 uur 
alsook op afspraak.

Links