SuperHuis woning- en villabouw breidt uit met pijler ‘assistentiewoningen’

Auteur: 
Nicole Verstrepen

SuperHuis woning- en villabouw is reeds meer dan dertig jaar dé referentie voor het bouwen van kwalitatieve lage energiewoningen. De woningen en villa’s worden gebouwd op particuliere gronden, maar ook in interessante projecten en verkavelingen, die door SuperHuis al dan niet samen met partners ontwikkeld worden. Een nieuwe pijler bestaat uit het optrekken van assistentiewoningen: kwalitatieve appartementen waarbij de eigenaars beroep kunnen doen op een zorgpakket op maat.

De assistentiewoningen die SuperHuis bouwt, worden gerealiseerd in samenwerking met een thuiszorgonderneming, die in 2013 uitgeroepen werd tot thuiszorgonderneming van het jaar. Raf Pauwels: “De zaakvoerder is beroepshalve altijd zelf zorgverlener geweest en verleent nu met zijn eigen bedrijf zorg in projecten met assistentiewoningen. Het gaat om projecten die erkend zijn door de Vlaamse overheid. SuperHuis gaat deze zomer van start met de verkoop van een concept met veertien assistentiewoningen in Vosselaar, langsheen de Antwerpsesteenweg, tegenover restaurant De Farmasie. De appartementen voldoen alle aan de wetgeving rond assistentiewoningen, met voldoende brede deuropeningen zonder drempels voor rolstoelgebruikers, handgrepen in de badkamer en het toilet,… Via het intercomsysteem kunnen de bewoners bij problemen 24 uur op 24 beroep doen op een medewerker van het zorgbedrijf. Het basispakket kan uitgebreid worden met andere diensten, zoals boodschappen doen, hulp in het huishouden,… volledig op maat van de bewoner.

De assistentieappartementen zijn variërend van grootte, voorzien van een inpandig terras en worden ingericht volgens de keuze van de eigenaars. Er wordt ook een gemeenschappelijke polyvalente zaal voorzien in het gebouw en een kantoor voor de zorgmedewerker. Raf Pauwels vertelt nog dat de assistentiewoningen niet alleen openstaan voor senioren, maar ook voor bijvoorbeeld een alleenstaande ouder met een gehandicapt kind. SuperHuis voert momenteel ook volop onderhandelingen met het gemeentebestuur van Ravels om ook daar een project met assistentiewoningen te ontwikkelen. 

Energiezuinig bouwen

SuperHuis bouwt kwalitatieve lage energiewoningen binnen ieders budget, zowel voor ruwbouw winddicht als sleutel-op-de-deur woningen. Raf Pauwels: “Standaard sleutel-op-de-deur-woningen van SuperHuis bereiken een E-peil onder E54, zodat het niet nodig is om eigen energie op te wekken. Wanneer u met een nieuwe woning geen E60-peil bereikt, dient u immers zelf energie te produceren. De vloeren van onze woningen worden geïsoleerd met tien centimeter polyurethaan, in de muren wordt zestien centimeter gebruikt en onder het dak twintig centimeter, dit alles in combinatie met een ventilatiesysteem van Renson. We voeren ook een blowerdoortest of luchtdichtheidstest uit, waarbij lucht in de woning wordt geblazen om de luchtdichtheid te meten en om eventuele luchtlekken te detecteren. Deze test betekent eveneens een vermindering van het E-peil.” Uiteraard kan u nog een stap verder gaan en opteren voor een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming, eventueel aangevuld met een zonneboiler en zonnepanelen, om zo een E40 of E30-peil te bereiken.”

 

Mooie projecten

SuperHuis heeft momenteel meer dan dertig projecten lopen. Ambassadeurs pikte er enkele in het oog springende uit. Zo bouwt SuperHuis aan het Groot Molenveld in Edegem momenteel aan fase 2 van het exclusief project ‘Edengem’ bestaande uit 80 woningen. Dit is op de site waar voorheen Supertransport gevestigd was. In Boechout, op de hoek van de Provinciesteenweg en de Gillegomstraat verrijzen twintig appartementen en in Rijkevorsel wordt in de Otterdaelstraat project ‘Heibraak’ ontwikkeld, een verkaveling waarin SuperHuis veertien percelen bebouwt met gekoppelde woningen. Heeft u zelf grond en wil u daar iets op laten bouwen, of wil u deze voor een project overdragen aan SuperHuis? Raf Pauwels overloopt graag samen met u de mogelijkheden.    (NV)


 

SuperHuis werd dertig jaar geleden opgericht door Sylvain Haest en zijn zonen Danny en Joeri. Een jaar of vijf geleden kwam partner Ronny Mangelschots het directieteam vervoegen. SuperHuis stelt een zestigtal mensen te werk. Raf Pauwels: “Maar samen met onze onderaannemers en partners zijn er dagelijks zo’n tweehonderd mensen aan het werk aan meer dan dertig projecten, verspreid over heel Vlaanderen.”


 

SuperHuis Woning en Villabouw
Vaartstraat 9 - 2240 Massenhoven
T 03 320 97 20 - F 03 320 97 30

Links