Project West, de andere stad

Een mooi voorbeeld van de woonvorm van de toekomst
Auteur: 
Nicole Verstrepen

Aan de rand van de stad Hasselt, op een zeer gunstige ligging vlakbij het centrum, maar ook vlakbij de belangrijke invalswegen, wordt momenteel project ‘West’, De Andere Stad opgetrokken, met 125 kwalitatieve, maar zeer betaalbare appartementen. Het project biedt een grote toegevoegde waarde, onder andere met een grote gemeenschappelijke tuin met boomgaard en barbecue en met een speciale wasplaats waar de bewoners met regenwaterrecuperatie hun auto kunnen wassen. ‘Conceptontwikkelaar’ Cores Development levert met dit project opnieuw een mooi voorbeeld af van 
de woonvorm van de toekomst. 

Project West, De Andere Stad werd op 15 maart door Cores Development gelanceerd onder de baseline ‘Wel puur, niet duur’. 

CCO Sophie Deprez: “We merken dat er nood is aan betaalbaar wonen. Met dit project focussen we op kwalitatief wonen, maar haalbaar voor een breed publiek, gaande van jonge starters tot mensen die reeds gesettled zijn, maar nu omwille van comfortredenen terug dichter bij de stad willen komen wonen. Het project is ook zeer geschikt voor investeerders.”

Project West, De Andere Stad is gelegen tussen de grote en de kleine ring, op nog geen twee kilometer van het stadscentrum en vlakbij de grote invalswegen van de E313. Het project bestaat uit 125 appartementen waarvan er in een eerste fase 95 in verkoop zijn, onderverdeeld in drie deelresidenties. 
Sophie Deprez: “Het gaat om appartementen met twee of drie slaapkamers. De dakappartementen zijn grote penthouses met een terras tot 55 m² en op de gelijkvloerse verdieping zijn er een aantal commerciële handelsruimten voorzien en komen er fietsenstallingen. Ondergronds wordt er een grote parking met open staanplaatsen en bergingen ingetekend.

Naast de privatieve tuintjes voor de appartementen op de benedenverdieping legt Cores Development een grote gemeenschappelijke tuin aan, met een boomgaard en een barbecue. 
Sophie Deprez: “Daar kunnen de bewoners zich ontspannen en vrienden ontvangen. Bij de barbecue staan er tafels en stoelen ter beschikking.” Cores Development zet ook sterk in op duurzaamheid en voorziet een gemeenschappelijke autowasplaats waar de bewoners hun auto met gerecupereerd regenwater kunnen wassen. 

Zeer betaalbaar

Een appartement met twee slaapkamers in project West, De Andere Stad heeft u reeds vanaf 169.500 euro, exclusief B.T.W., registratie- en notariskosten. Inclusief parking, berging én alle kosten komt dit neer op 230.425 euro. De gelijkvloerse appartementen (97 tot 120 m² groot), met drie slaapkamers en een privé-tuintje (tussen 72 en 152 m²) worden verkocht vanaf 199.500 euro.
Sophie Deprez: “De appartementen zijn volledig afgewerkt met een geïnstalleerde keuken en badkamer en een tegelvloer in de natte ruimten. De kopers dienen enkel in vloerbedekking naar keuze te voorzien voor de slaapkamers en de woonkamer.” 

Interessant voor investeerders

Ook voor investeerders is het project West, De Andere Stad interessant. Sophie Deprez: “De woonentiteiten op zich hebben een hoge kwaliteit, de ligging is strategisch heel gunstig en de instapprijzen zijn zeer betaalbaar. Het nettorendement bedraagt +-3,4% netto. 

Ik wil benadrukken dat deze berekening rekening houdt met elf in plaats van twaalf maanden huur, met incalculatie van de kosten dus, dat ze gebaseerd is op realistische huurprijzen en zonder de verrekening van een mogelijke toekomstige meerwaarde van het appartement. We speculeren dus niet op een meerwaarde die zou kunnen gerealiseerd worden wanneer het goed binnen x aantal jaren verkocht zou worden. Het rendement is bovendien berekend op een all-in investering, waarbij ook de kosten om het appartement verhuurklaar te maken in overweging werden genomen.

Extra services

Cores Development biedt daarnaast een heel pakket extra diensten aan investeerders aan, gaande van de klassieke verhuurdienst tot een verhuurdienst die kan uitgebreid worden tot volledig rentmeesterschap. 
Sophie Deprez: “We begeleiden indien gewenst ook bij de keuze van de materialen, nemen de opvolging van de werf voor onze rekening, begeleiden ook bij de voorlopige oplevering en wonen de algemene vergaderingen bij. We bemiddelen ook bij gemeubelde verhuur en zorgen er in dat geval voor dat een gepast pakket meubilair voorgesteld wordt.”
Eens je als investeerder klant bent bij Cores Development krijg je toegang tot het loyalty programma. Dit betekent dat je enerzijds toegang hebt tot een afgeschermd deel van de website waar in primeur de opportuniteiten in investeringsvastgoed worden aangekondigd. Anderzijds kan je deelnemen aan ‘avant-premières’ waarbij een selectie uit het nieuwe vastgoedaanbod voorgesteld wordt, dit vóór de projecten effectief in verkoop gaan. 

Rechtstreekse infolijn voor project West, De Andere Stad: 011 21 32 32 en ook meer informatie op www.deanderestad.be. Er is ook een verkoopkantoor ter plaatse, wel graag op voorhand een afspraak maken.

Lancering project Groen Zuid

Een ander interessant project is ‘Groen Zuid’, dat Cores Development lanceert op 6, 7 en 8 juni. Het gaat om een nieuwe groene woonwijk in Hoboken bestaande uit in totaal 480 wooneenheden en 120 serviceflats, waarvan Cores 320 appartementen en 70 woningen zal ontwikkelen. Inschrijven voor het lanceringsweekend kan via www.groenzuid.be.   (NV)

Cores Development
Heistraat 71 - 2610 Wilrijk - T 03 820 82 82

Links