Italiaans topdesign

voor keukens, badkamers, meubelen op maat en binnendeuren
Auteur: 
Nicole Verstrepen

Op het hippe Antwerpse Zuid is Studio Due hét adres voor topdesign keukens, badkamers, meubelen op maat en binnendeuren. Studio Due voert drie kwalitatieve Italiaanse merken: Valcucine, Modulnova en Rimadesio. Interieurarchitect, bouwkundig tekenaar en zaakvoerder Philip Knuts werkt samen met u een uniek keukenconcept uit waarbij uw persoonlijke wensen en dromen centraal staan. U staat versteld van de innovatieve snufjes die keukencomfort van het allerhoogste niveau garanderen. Philips vennoot Paul Van den Bulck neemt samen met zijn team een piekfijne plaatsing en afwerking voor zijn rekening.

 

Wat is er speciaal aan het merk Valcucine?

Philip Knuts: “Ik kan met de hand op het hart zeggen dat Valcucine een echt topmerk is. Het is een uniek concept dat uitgewerkt werd door de architect Gabriele Centazzo en drie industriëlen en waarop een patent rust. Ze ontwierpen een aluminium frame waarop zij frontpanelen van slechts vijf tot twee millimeter verwerken. Deze panelen bestaan vaak uit gehard glas, een echte trend, maar kunnen ook kunststof, aluminium, composietmateriaal, of volkern-laminaat zijn. Met de aluminium frame zijn de fronten absoluut warmte- en waterbestendig.

Valcucine heeft er bewust voor gekozen om niet aan de Europese viersterren norm te voldoen, maar wel aan de Japanse vijfsterren kwaliteitsnorm, die zeer streng is op het vlak van het gebruik van toxische producten in het productieproces, bij de verlijming en in de verfstoffen. Voor de houtproducten beschikt Valcucine over drie eigen plantages waar hun eigen – gecertificeerd - hout wordt aangeplant en geoogst, zodat niet aan de natuur moet geraakt worden. Valcucine keukens zijn met andere woorden ook zeer ecologisch.”

Waarin onderscheidt het merk Modulnova zich?

Philip Knuts: “Waar Valcucine zeer vernieuwend is op het vlak van gebruikte materialen, opteert Modulnova voor een meer traditionele werkwijze met dikkere panelen voor de deurfronten, in gelakt hout, of in MDF met een speciale coating, maar ook met panelen uitsluitend in Kerlite, gelaagd glas of aluminium. De kwaliteit is opnieuw zeer hoog. Modulnova heeft ook een nieuwe keukenconcept uitgebracht in polymeer met de idee om een kwalitatieve hoogstaande keuken te ontwerpen voor een relatief laag budget. Polymeer is een kunststof die naadloos op MDF wordt verwerkt en uiterst geschikt is in de keuken. De verwerking van dit materiaal op de MDF is goedkoper dan lakverven en is minder onderhevig aan stootvastheid. Zowel Valcucine als Modulnova voeren niet alleen keukens, maar ook badkamers en livingmeubelen.

En dan is er nog het merk Rimadesio.

Philip Knuts: “Inderdaad, Rimadesio is een kwalitatief merk voor glazen binnen- en schuifdeuren en dressings, maar ook voor tafels, televisie-, badkamer- en andere meubelen.

Welke merken verdeelt Studio Duo voor de toestellen in de keuken?

Philip Knuts: “Onze hoofdmerken zijn het Franse DeDietrich, het Zwitsere V-Zug en het Duitse Gaggenau, stuk voor stuk kwaliteitsmerken die verdeeld worden aan correcte prijzen en met een gegarandeerde service.

Hoe gaan jullie precies te werk?

Philip Knuts: “In nauwe samenspraak werken we een keukenconcept uit waarbij de aandacht voor uw persoonlijke wensen en dromen niet uit het oog wordt verloren. U wordt zeer nauw betrokken bij het tot stand brengen van uw droomkeuken en u kan rekenen op een vooruitstrevend interieurproject.

Paul Van den Bulck: “Wij zorgen bovendien voor een vakkundige en piekfijne installering van het volledige project en leggen indien nodig ook de sanitaire en elektrische leidingen aan. De werven worden ook nauwgezet opgevolgd.”    

 

Philip Knuts en Paul Van den Bulck hebben hun sporen in interieurinrichting verdiend. Ze zijn sinds 1990 actief in de sector. Ze sloegen in 2006 de handen in elkaar en namen Studio Due over, waarbij ze naast Valcucine ook de merken Modulnova en Rimadesio zijn gaan voeren.    

Studio Due modern architecture by Contour
Vlaamse Kaai 85 - 2000 Antwerpen
T 03 237 99 42

Links