Veranda’s All Seasons: prachtige tijdloze woonveranda’s

Geniet het hele jaar door van een extra en sfeervolle leefruimte

Auteur: 
Nicole Verstrepen

In het woordenboek lezen we dat een veranda een ‘glazen serre of galerij aan de voor- of achterkant van een huis’ is. Een definitie die met Veranda’s All Seasons totaal voorbij gestreefd is. Dankzij de hoge technologische eisen die zaakvoerder Rudi Coolkens aan zijn producten stelt, zijn de veranda’s van All Seasons een extra leefruimte waarin u het hele jaar door op een esthetisch verantwoorde manier comfortabel kan genieten. “Onze tuinkamers vormen een spel tussen woning en tuin, warmte en frisheid en zorgen voor een flinke portie levensvreugde in volle natuur. We denken graag met u mee voor een stijlvol en gepersonaliseerd project, van fundering tot sleutel-op-de-deur”, vertelt Rudi Coolkens. 

Veranda’s All Seasons werd opgericht in 1990. Van een bedrijf met drie werknemers is All Seasons vandaag uitgegroeid tot een solide familiebedrijf met dertig medewerkers. De veranda’s worden in eigen atelier op ambachtelijke manier geproduceerd, volgens hoogtechnologische vereisten. Rudi Coolkens: “We creëren een optimaal binnenklimaat, wat van essentieel belang is om het hele jaar door van uw woonveranda te kunnen genieten. Onze veranda’s hebben driedubbele beglazing en dakbeglazing met een hoog zonwerend karakter, dat anderzijds toch veel zenitaal licht doorlaat. De isolatie voldoet aan de strengste Europese normen en onze aluminium profielen worden op de meest ecologische manier in België geproduceerd.
Ze zijn tot driemaal toe recycleerbaar. We werken met thermisch onderbroken aluminium waarbij de binnen- van de buitenkant gescheiden worden zodat de koudebrug onderbroken wordt en zich geen condensatie voordoet. Het aluminium is kleurvast, verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en UV-bestendig.”

Engelse pastorie, Franse manoir of net heel strak?

Naast de hoge kwaliteitsvereisten, wil het oog ook wat natuurlijk, en is ook de stijl van uw woonveranda belangrijk. Houdt u van strak, gaat u voor Engelse pastoriestijl, of verkiest u eerder een Franse manoir? U kan ook opteren voor minimalistische profielen waarmee u eerder een oranjerie-effect krijgt. De Engelse woodline-veranda’s zijn dan weer uitermate geschikt voor fermettes, cottages, pastorij- en meer landelijke woningen. 

Piekfijn afgewerkt

Veranda’s All Seasons begeleidt u bij de realisatie van uw veranda van a tot z en zorgt indien gewenst ook voor de bouwaanvraag, de graafwerken, de fundering, het betonwerk, de eventuele aanpassing van de riolering, de regenafvoer,… voor zijn rekening. Rudi Coolkens:We zorgen uiteraard ook voor een perfecte aansluiting en afwerking van de bestaande woning en zijn ook het aanspreekpunt voor de juiste koelklimatisatie, verwarming, verlichting, vloerbedekking, audiovisuele installaties, zodat uw woonveranda één harmonieus geheel wordt.

Bijzondere creaties

Veranda’s All Seasons denkt echt met u mee en biedt ook oplossingen die een stap verdergaan dan de aanbouw van een veranda aan de voor- of achterkant van uw woning. Rudi Coolkens: “Geen enkele situatie is een brug te ver voor ons. In de Ardennen, nabij Durbuy, hebben we een naadloze combinatie gecreëerd tussen een geklasseerde, gerenoveerde hoeve en de voormalige dierenstallen. Tussen de fermette en het bijgebouw hebben we een gezellige binnenplaats gecreëerd die door de bewoners gebruikt wordt als zit- en eetkamer. In de Victoriaanse oranjerie is het volop genieten, met langs beide kanten uitzicht op het prachtige Ardens heuvellandschap.” 
De sierkroonlijst van deze veranda is bijzonder fraai afgewerkt. 
Rudi Coolkens: "Het gedeelte dichte dôme, rondom de veranda voorzien van een ' fix finish' coating, waarvoor het volledig schilderklaar is in de kleur die de klant wenst".

Ook naadloze aanbouw aan bestaande (houten) veranda

Interessant om weten is dat All Seasons op een bestaande houten veranda volledig naadloos een aluminium veranda kan aansluiten, en zo een flinke uitbreiding van uw extra leefruimte kan realiseren (zie foto uiterst rechts). Het verschil, noch de overgang van het hout naar het aluminium is te zien.    (NV)

All Seasons wist-u-datjes:

  • Dat veranda’s All Seasons projecten realiseert over heel het land en ook in het buitenland?
  • Dat van iedereen die vandaag voor een veranda of oranjerie kiest, zo’n twee derde deze als leefkeuken inricht?
  • Dat All Seasons samenwerkt met gerenommeerde keuken- en interieurbouwers, waarbij de coördinatie in handen van All Seasons blijft?
  • Dat u voor de verwarming ook op basis van infraroodstraling kan werken, in aankoop flink goedkoper dan een warmtepomp?
  • Dat All Seasons gebruik maakt van vierseizoensglas, met een minimale reflectie zodat je vanuit de tuin niet je eigen spiegelbeeld ziet?

All Seasons Langestraat 161
2240 Zandhoven
T 03 484 66 38 - F 03 484 61 94

Links