De Castelijnshoeve, een culinair adresje om te koesteren

Auteur: 
Nicole Verstrepen

Alleen al omwille van zijn unieke, rustige ligging in het historische groen van het mooie gemeentepark van Halle-Zoersel is de Castelijnshoeve een culinair adresje 
om te koesteren. Maar daarnaast is hetgeen je op je bord en in je glas krijgt in de gezellige stijlvolle brasserie of op het grote zonneterras niet te versmaden en proef je de liefde voor het vak van Herman Van Peer en zijn team. 

Geboren en getogen Zoerselnaar Herman Van Peer bereikte drie jaar geleden een akkoord met het gemeentebestuur van Zoersel en toverde de oude hoeve in het gemeentepark om in een smaakvol ingerichte brasserie. 
Herman Van Peer: “De Castelijnshoeve is een gebouw met een geschiedenis. Ze werd gebouwd in 1830 en was de woning van verschillende generaties pachters. In de recente geschiedenis werd ze bewoond door de parkwachter en zijn gezin. Waarom we voor de naam Castelijnshoeve kozen? Een kastelein verwijst naar herbergier, maar ook naar rentmeester, de plaatsvervanger van een kasteelheer en door de geschiedenis is de ene kastelein (de parkwachter) als het ware de andere (de herbergier) geworden.”

Traditionele Vlaamse gerechten

In de Castelijnshoeve serveren Herman Van Peer en zijn team vooral traditionele Vlaamse gerechten, alsook pasta’s en salades, maar u kan ook terecht voor een kleine snack, een zoetigheid (pannenkoeken, roomijs,…) of enkel voor een streekbiertje of een glaasje wijn. Voor kinderen tot twaalf jaar staan er onder andere een mini-spaghetti, curryworst met frietjes, fishsticks en balletjes in tomatensaus,… aangepaste gerechten op de menukaart. De Castelijnshoeve is niet alleen een culinair adres om te genieten van een lekker etentje, maar ook een ideale stopplaats voor wandelaars en fietsers. Om de veertien dagen tot drie weken staan er nieuwe suggesties op de kaart en uiteraard worden ook de seizoensgerechten gevolgd met asperges in het voorjaar, mosselen in de zomer, een stukje wild in het najaar,… en elke derde vrijdag van de maand is het kreeftenavond. 

Ontbijten en brunchen

Na reservatie kan u in de Castelijnshoeve ook genieten van een uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch. Brunchen worden georganiseerd voor groepen vanaf een vijftiental personen.

Zonneterras met zicht op de speeltuin en het groen

Het zonneterras, met plaats voor 120 mensen, biedt een prachtig uitzicht op het groen en op de nabij gelegen verzorgde speeltuin. Terwijl je geniet van de heerlijkheden van de Castelijnshoeve kan je een oogje in het zeil houden wanneer je kinderen of kleinkinderen zich uitleven op de speeltoestellen.

Aparte vergader- en feestruimte op eerste verdieping

Volledig afgescheiden van de brasserie bevindt zich op de eerste verdieping een vergader- of receptieruimte met plaats voor tweemaal veertig personen. In het ene zaaltje kan u bijvoorbeeld koffie of een aperitief schenken om in het tweede zaaltje vervolgens een seminarie, productvoorstelling, lezing, vergadering of andere activiteit te organiseren. Ook feesten tot veertig personen behoren tot de mogelijkheden. Voor zakelijke activiteiten zijn flipcharts, een beamer en een video- en dataprojectiesysteem aanwezig. 

De Castelijnshoeve is zeven dagen op zeven open van 10 uur tot middernacht. De keuken is open tot 22 uur. 
Er is een grote parking en een veilige fietsenstalling.    (NV)

De Castelijnshoeve
Kasteeldreef 52 - 2980 Zoersel - T 03 336 66 21

Links