3x mooier

want elke vrouw heeft het recht om mooi te zijn, ook voor, tijdens en na kanker
Auteur: 
Nicole Verstrepen

In Ambassadeurs bent u gewend reportages te lezen over de ‘geneugten’ van het leven, over hoe u zich kan omringen met comfort, over boeiende vakantiebestemmingen,… maar Ambassadeurs weet maar al te goed dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Zo krijgen dagelijks heel wat vrouwen te horen dat ze kanker hebben en breekt er voor hen een periode van zorgen, ongerustheid en veel vragen aan. Ook in die periode hebben deze vrouwen het recht om zich goed te voelen en er mooi uit te zien. Deze vrouwen de mogelijkheid geven om hun vrouwelijkheid te accentueren, is precies de missie van 3xmooier. Ruth Luyckx en haar echtgenoot Filip Van Gilsen bieden met 3xmooier een totaalconcept aan, in een veilige omgeving, waar vrouwen zich comfortabel en begrepen voelen.

Concreet biedt 3xmooier materialen, diensten en hulpmiddelen aan, die de levenskwaliteit van vrouwen met kanker verbeteren en helpen om zich weer mooi en vrouwelijk te voelen. Het gaat om pruiken, hoofdbanden, sjaals en petten alsook om borstprotheses, special care lingerie, badmode, homewear en sportkleding, en om verzorgingsproducten voor het lichaam en de hoofdhuid. In het schoonheidssalon op de eerste verdieping worden aangepaste gelaats- en lichaamsbehandelingen aangeboden. 

Ruth Luyckx: “Met 3xmooier vinden vrouwen die kanker hebben (gehad) alles onder één dak. Als je in behandeling bent, is het niet altijd evident om van de ene winkel naar de andere te lopen en ook niet leuk om steeds opnieuw je verhaal te moeten doen. Bij 3xmooier word je steeds geholpen door een vrouw. We bieden je een luisterend oor en beschikken over aparte, individuele cabines waar je in alle discretie wordt bijgestaan in je keuzes. Mijn man Filip werkt vooral achter de schermen. Hij staat in voor de administratie en het personeelsbeleid en verzorgt ook het onthaal. Je hoort hem ook aan de telefoon wanneer je een afspraak wil maken.”

Pruiken

Een oncologische behandeling gaat vaak gepaard met tijdelijk haarverlies. Om deze periode te overbruggen heb je bij 3xmooier de keuze uit meer dan 150 damespruiken, zowel in synthetisch als in echt haar.
Ruth Luyckx: “Onder ons dak huist ook een van de grootste Sanké kapsalons. Dit betekent dat we je pruik ter plaatse vakkundig kunnen stylen, en eventueel ook kunnen kleuren of voorzien van mêches of een balayage zodat ze helemaal bij je past. Het aanpassen van de pruiken en het stylen gebeurt vanzelfsprekend in onze aparte cabines zodat je je volledig op je gemak kan voelen.” 3xmooier biedt pruiken van verschillende merken aan, waaronder in exclusiviteit de pruiken ontworpen door Martine Jonckheere. 

Mooie lingerie, vrouwelijke badmode

Voor een goed aansluitende borstprothese en voor meer bewegingsvrijheid is de juiste beha erg belangrijk. Ruth Luyckx: “Een aangepaste beha ontlast bovendien de schouders en verkleint het risico om lymfeoedeem. Maar deze lingerie mag ook mooi zijn en we selecteren dan ook de mooiste modellen met bijpassend slipje, shorty, string van merken als Amoena, Anita, Marlies Dekkers, La Fille d’O en Jamu Australia. Ook onze badkleding is mooi en vrouwelijk en kan perfect gedragen worden door vrouwen met een borstprothese. We hebben ook een aanbod aan aangepaste homewear en sportkleding. Na een oncologische behandeling volgen vaak nog oefeningen bij de kinesist of behandelingen zoals lymfedrainages. Gewone sporttopjes zitten vaak niet echt goed, of vallen open. Met de topjes uit onze collecties voel je je vrouwelijk en comfortabel en hoef je niet te vrezen voor ongepaste inkijk.” 3xmooier verdeelt onder andere exclusief het kwaliteitsvolle badkledingmerk Garance. 

Verzorgingsproducten en make-up

Bij 3xmooier vind je ook alle verzorgingsproducten en (semi-permanente) make-up, waaronder ook producten voor de hoofdhuid, nagels,…
tot speciale tandpasta toe. 

Partner van het goede doel

3xmooier is overtuigd partner van een aantal goede doelen. Het gaat om de vzw Altijd Mooi, een online informatieplatform voor vrouwen met kanker dat ook Altijd Mooi-bons doneert zodat deze vrouwen zichzelf een verwenmoment kunnen gunnen, om de Stichting Mimi die kankerpatiënten helpt om hun waardigheid te behouden om zo de ziekte beter te doorstaan. Ruth Luyckx: “Gebruikte pruiken die worden teruggebracht worden hier gewassen en gestoomd en vervolgens aan Moeders voor Moeders geschonken en wanneer we in ons kapsalon lang haar mogen afknippen, verkopen we dit aan een pruikenfabrikant en doneren we de opbrengst aan de vzw Altijd Mooi.” 

Kapsalon

Ruth Luyckx en Filip Van Gilsen staan ook aan het hoofd van het Sanké-kapsalon dat tevens onder het dak van 3xmooier is gevestigd. Het gaat om een van de grootste kapsalons van de Sanké-groep. Het team van zeventien kappers en kapsters wordt voortdurend opgeleid volgens de laatste trends en technieken in het eigen opleidingscentrum Academy 314. Het kapsalon werkt met de kwalitatieve producten van Redken en Pureology.     (NV)

3xmooier 
Kapelsesteenweg 320-320 - 2930 Brasschaat
T 03 605 36 28
Ruime gratis parking naast de deur.

Links